banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Δήμος Ναυπλιέων: Παράνομη η μπάρα στην οδό Αμαλίας

Η νέα δημοτική αρχή έχει αρχίσει τις απαραίτητες διαδικασίες αδειοδότησης, και η μπάρα δεν θα λειτουργεί μέχρι να εξασφαλιστούν οι νόμιμες εγκρίσεις.
Κωστούρος: Ποιός χάλασε τη μπάρα

Παράνομη, δήλωνει ο Δήμος Ναυπλιέων πως ήταν η εγκατάσταση μπάρας ελέγχου κυκλοφορίας στην οδό Αμαλίας. Όπως αναφέρει ο Δήμος, η μπάρα στην είσοδο της παλιάς πόλης στην οδό Αμαλίας, τοποθετημένη από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2016, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης απαραίτητων εγκρίσεων για τη νόμιμη λειτουργία της.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, το 2021, δεν ενέκρινε την απόφαση του Δήμου Ναυπλιέων, αναφέροντας ότι η κυκλοφοριακή μελέτη δεν τεκμηριώνει την εφικτότητα της μπάρας.

Ωστοσο, η νέα δημοτική αρχή έχει αρχίσει τις απαραίτητες διαδικασίες αδειοδότησης, και η μπάρα δεν θα λειτουργεί μέχρι να εξασφαλιστούν οι νόμιμες εγκρίσεις.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων

Αναλυτικά, ο Δήμος Ναυπλιέων αναφέρει:

Σχετικά με τις εύλογες απορίες και τα ερωτηματικά που εκφράζουν συνδημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης μας για τη μη λειτουργία της μπάρας που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της παλιάς πόλης στην οδό Αμαλίας, ενημερώνουμε ότι:

Η συγκεκριμένη μπάρα είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016, δίχως να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες εγκρίσεις για τη νόμιμη τοποθέτηση και λειτουργίας αυτής.

Το 2021 με το υπ΄αριθμ.19117/03-02-21 έγγραφο της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενημερώνει ότι δεν εγκρίνει την ανωτέρω απόφαση του Δήμου Ναυπλιέων για εφαρμογή μέτρων διευθέτησης της διέλευσης επί της οδού Αμαλίας διότι δεν τεκμηριώνεται από τα στοιχεία της κυκλοφοριακής μελέτης, ότι είναι εφικτή η υλοποίηση της.

Σήμερα η νέα δημοτική αρχή προχωρά άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης. Ως εκ τούτου γίνεται σαφές ότι έως ότου να εξασφαλιστούν τα νόμιμα η μπάρα δεν δύναται να λειτουργεί“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis