banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Νέα πνοή θα δώσει η Μαρίνα Ναυπλίου – Επιταχύνονται οι Διαδικασίες

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χρήστος Λαμπρόπουλος κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 31 Ιουλίου
Μαρίνα Ναυπλίου μακέτα

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη μαρίνα Ναυπλίου, η οποία θα δώσει νέα πνοή στο Ναύπλιο, ένα σημείο της Πελοποννήσου που έχει πάρα πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και που θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής και περισσοτέρων επισκεπτών, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 31 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χρήστος Λαμπρόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για το σημαντικό αυτό έργο, λέγοντας πως “επικαιροποιήσαμε τα μέλη της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου για τη μαρίνα Ναυπλίου, ένα έργο για το οποίο έγινε και μια σύσκεψη τις περασμένες ημέρες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και που είναι αναμφισβήτητο ότι θα δώσει άλλη πνοή στο σημείο της Πελοποννήσου που έχει πάρα πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και που θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής και περισσοτέρων επισκεπτών“.

Ακόμα, ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι με ενέργειες του Περιφερειάρχη έγινε η έγκριση από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο τους προηγούμενους μήνες για να μπορέσουν να προχωρήσουν άμεσα σε αδειοδότηση, ενώ πρόσθεσε πως στην επιτροπή θα συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι κύριοι Μαντζούνης και Σχοινοχωρίτης και ως αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Σιδέρης και Οικονόμου.

Αλλάζει Όψη το Ναύπλιο με την Ανάπτυξη της Μαρίνας

Στον χερσαίο χώρο της υπό κατασκευή Μαρίνας Ναυπλίου, πρόκειται να εγκατασταθούν υψηλών προδιαγραφών υποδομές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες του θαλάσσιου τουρισμού σκαφών αναψυχής. Η εφημερίδα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ παρουσίασε αποκλειστικά μακέτες από την επικαιροποιημένη αρχιτεκτονική μελέτη, που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), έχοντας απορρίψει την αρχική μελέτη.

Η νέα μελέτη, εκπονηθείσα από την ΤΕΚΑΛ Α.Ε και τους αρχιτέκτονες Σοφία Ψαλτάκου και Κωνσταντίνο Ταρασίου, δημιουργεί γεωμετρικές μορφές από φυσικά υλικά, εναρμονισμένες με το περιβάλλον της Παλαιάς Πόλης του Ναυπλίου. Τα σχέδια αποσκοπούν στην λειτουργική εξυπηρέτηση της μαρίνας και στη μορφολογική ένταξή της στο ιστορικό περιβάλλον.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis