banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Γιάννης Τρουπής: Επιχειρήστε στην Αρκαδία

Ομιλία στο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο Ένωσης Ομοσπονδιών

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Γιάννης Τρουπής: Επιχειρήστε στην Αρκαδία
troupis epimelitirio arkadias omilia

Επιχειρήστε στην Αρκαδία” ήταν η προτροπή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή κατά την τοποθέτησή του στο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο Ένωσης Ομοσπονδιών, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  

Αν και προβληματισμένος για τους οικονομικούς και κλιματικούς παράγοντες που δυσχεραίνουν τις συνθήκες ανάπτυξης, ο κ. Τρουπής ανέδειξε τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Αρκαδία, ειδικά λόγω του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας. Σημείωσε δε ότι στα παρεχόμενα κίνητρα εντάσσονται τόσο το αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης και η ευελιξία εγκατάστασης επιχειρήσεων στη Μεγαλόπολη λόγω του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσο και η πληθώρα των δημόσιων επενδύσεων που προγραμματίζονται και στόχο έχουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μελέτη που είχε χρηματοδοτήσει το Επιμελητήριο πριν από πολλά χρόνια για τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στη θέση Ψαθί στη Μεγαλόπολη προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις, πολύ πριν το κλείσιμο των μονάδων.

troupis epimelitirio arkadias omilia 1
ΦΩΤΟ: Επιμελητήριο Αρκαδίας

Όσον αφορά στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αιτηθεί την επέκταση της καθώς: «πρόκειται για μία οργανωμένη ΒΙΠΕ» όπως είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι τα προγράμματα της απολιγνιτοποίησης την καθιστούν ακόμα πιο φιλική για επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τόνισε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες που θα εγκατασταθούν στη ΒΙΠΕ, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και κάλεσε τους Αρκάδες να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες: «Πρέπει οι ίδιοι οι Αρκάδες να «επιχειρήσουν» με επαγγέλματα που χρειάζονται οι νέες αυτές επενδύσεις. Επικουρικά επαγγέλματα και δορυφορικά σε αυτές να δημιουργηθούν από τους ίδιους του Αρκάδες».

«Προικισμένη» χαρακτήρισε ακόμη την Αρκαδία σε ότι αφορά το τουριστικό της προϊόν, με πλούσια φυσικά τοπία, από τα βουνά έως τις θάλασσες, με τη Γορτυνία να ξεχωρίζει για τα γραφικά μονοπάτια της και τη Βόρεια και Νότια Κυνουρία με τις υπέροχες παραλίες της και σημείωσε ότι σε συνδυασμό με τις οικονομικές τιμές προσελκύουν πλήθος κόσμου.

Κλείνοντας, ο κ. Τρουπής απηύθυνε για ακόμα μια φορά κάλεσμα συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων, κυρίως σε ότι αφορά την προσέλκυση νέων επιχειρηματιών, νεοφυών επιχειρήσεων και επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αρκαδίας και να αποκτήσει υπεραξία η οικονομία της.  

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis