banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τις κατασκηνώσεις Φαρμακά στην Αργολίδα

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και παρουσία σημαντικών ιεραρχών, ξεκίνησε η ανακαινισμένη κατασκήνωση για τα παιδιά στην ορεινή Αργολίδα.
Ιερώνυμος Μαλτέζος Φαρμακάς

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος εγκαινίασε επίσημα τη λειτουργία της κατασκήνωσης στο όρος Φαρμακά, σε μια τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Μάνης Χρυσόστομος και Αργολίδας Νεκτάριος. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος.

Η κατασκήνωση, που βρίσκεται στην περιοχή Γυμνό της ορεινής Αργολίδας, άνοιξε τις πύλες της για τους μικρούς κατασκηνωτές, τον κλήρο και τους επίσημους προσκεκλημένους, μετά από πολλές προσπάθειες και σημαντικές επενδύσεις. Οι εγκαταστάσεις έχουν ανακαινιστεί πλήρως, ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά μια ευχάριστη και εποικοδομητική διαμονή.

Η τοποθεσία της κατασκήνωσης είναι μοναδική, χτισμένη σε μια όμορφη καταπράσινη πλαγιά σε υψόμετρο 1050 μέτρων, μέσα στο ελατοδάσος του Φαρμακά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φυσικό τοπίο και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες που προάγουν την ομαδικότητα, την πνευματική καλλιέργεια και την αγάπη για τη φύση.

Η ανακαίνιση της κατασκήνωσης πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Μητρόπολης Αργολίδας, καθώς και με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας και των δωρητών. Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν άνετα καταλύματα, χώρους δραστηριοτήτων και αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και σύγχρονες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας.

Οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αργολίδας στο Φαρμακά αποτελούν πλέον έναν ιδανικό προορισμό για τα παιδιά, προσφέροντας τους μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν νέα φίλους και να ενισχύσουν την πνευματικότητά τους σε ένα περιβάλλον γεμάτο ομορφιά και ηρεμία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis