banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Η σύγχρονη τραγωδία της Εκάβης του Rodrigues ζωντάνεψε στην Επίδαυρο

Hecuba, not Hecuba. Η τραγωδία συναντά την σημερινή ηθοποιό που δημοσιοποιεί την ιστορία της στον Τύπο
hecuba, not hecuba - Comédie-Française - Tiago Rodrigues Φεστιβάλ Επιδαύρου

Με κοινό που ήξερε τί θα δει, κύλησε η παράσταση Hecuba, not Hecuba στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο κορυφαίος θίασος της Comédie Française συμπράττοντας με τον πολυσυζητημένο Πορτογάλο σκηνοθέτη Tiago Rodrigues, νέο διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν, καταπιάστηκε με την ιστορία της Εκάβης, πλέκοντας το αρχαίο δράμα με έναν σύγχρονο ήρωα.

Η παράσταση επικεντρώθηκε σε μια σύγχρονη ηθοποιό που κάνει πρόβα στην Εκάβη του Ευριπίδη και υποδύεται τον ρόλο της χήρας του Πριάμου, η οποία με την ήττα της Τροίας έχασε τον άντρα της, τον θρόνο της, την ελευθερία της και όλα τα παιδιά της. Η γυναίκα αυτή σήμερα αξιώνει δικαιοσύνη στη δική της τραγωδία.

Ο Τιάγκο Ροντρίγκες, γνωστός για τη φράση του ότι δεν γράφει για το θέατρο, αλλά για τους ηθοποιούς που κάνουν το έργο στο θέατρο, απέδειξε το ταλέντο του και στην Επίδαυρο.

Η ηθοποιός που υποδύεται την Τρωαδίτισσα είναι μητέρα ενός εφήβου στο φάσμα του αυτισμού, που έχει υποστεί κακοποίηση από το προσωπικό του ιδρύματος όπου τον έχει εμπιστευτεί. Καθώς οι ιθύνοντες προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση, αποφασίζει να τη δημοσιοποιήσει στον Τύπο.

Στις πρόβες που γίνονται για την παράσταση και παρεμβάλλεται η δικαστική έρευνα έρχονται σε αντιπαράθεση ο μυθικός με τον πραγματικό κόσμο, το θέατρο και τη δικαιοσύνη. Το αποτέλεσμα είναι ένα βασανιστικό και συνταρακτικό μείγμα, που ενώνει το αρχαίο δράμα με μια σύγχρονη κοινωνική καταγγελία.

Η παράσταση “Hecuba, Not Hecuba” δεν είναι μόνο μια αναβίωση ενός κλασικού έργου, αλλά και μια φωνή διαμαρτυρίας που δίνει φως στις σημερινές κοινωνικές αδικίες, όπως συνέβη στο τέλος της παράστασης του Σαββάτου.

Στην Επίδαυρο, η αρχαία τραγωδία συνάντησε τη σύγχρονη πραγματικότητα με έναν μοναδικό τρόπο, προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis