home design 800x400
home design 1170Χ320

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις – Τέλος αγωνίας σε χιλιάδες υποψηφίους

Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του gov.gr, με γραπτό μήνυμα SMS, ή επισκεπτόμενοι το Λύκειο από όπου αποφοίτησαν, μπορούν να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι
Παράταση για τα μηχανογραφικά

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου, οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφιών, οι οποίοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα μέσω πολλαπλών καναλιών. Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του gov.gr, με γραπτό μήνυμα SMS, ή επισκεπτόμενοι το Λύκειο από όπου αποφοίτησαν.

Για να δουν τα αποτελέσματά τους ηλεκτρονικά, οι υποψήφιοι πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό τους μαζί με τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στα Λύκεια, τα αποτελέσματα των βάσεων θα αναρτηθούν σε εμφανές σημείο, χωρίς ονοματεπώνυμα, αλλά με τους κωδικούς των υποψηφίων και τις σχολές εισαγωγής.

Οι Αριθμοί των Υποψηφίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 73.161, εκ των οποίων 61.985 από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και 11.176 από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Συνολικά 63.412 υποψήφιοι από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ εισήχθησαν σε ΑΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)

Οι ενδιαφερόμενοι για τις ΣΑΕΚ μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr), εισάγοντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό και τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που χρησιμοποίησαν για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, οι υποψήφιοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα και να κάνουν τα επόμενα βήματα προς την ακαδημαϊκή τους καριέρα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis