home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Σάλος με το νεκρό αγριογούρουνο που πέταξαν έξω από τα γραφεία

Πράξη αντίδρασης από λαθροθήρες που πιάστηκαν στα πράσα υποψιάζεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους.
Απίστευτο θέαμα στο Λουτράκι! Αγριογούρουνο έκοβε βόλτες σε κεντρικό δρόμο (Vid)

Στις 23 Ιουλίου το βράδυ, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν και συνέλαβαν δύο λαθροθήρες στη Σκοτεινή Αργολίδας, οι οποίοι είχαν σκοτώσει ένα αγριογούρουνο με λειόκαννα όπλα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από εντατικές έρευνες και καταγγελία από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άργους. Οι αρχές προχώρησαν στην αυτόφωρη διαδικασία, όπως προβλέπει η Δασική Νομοθεσία.

Η σύλληψη των λαθροθήρων

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους, σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Ντόκο Παναγιώτη (Άργος), Μαστοράκη Γεώργιο (Ναύπλιο), και Κατσαρό Κωνσταντίνο (Λυγουριό), έδρασε άμεσα αξιοποιώντας την καταγγελία. Περίπου στη 1:30 π.μ. της 23ης Ιουλίου 2024, οι θηροφύλακες αντιλήφθηκαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα χρησιμοποιώντας προβολέα και άκουσαν δύο πυροβολισμούς.

Άμεσα, ακινητοποίησαν το όχημα και διαπίστωσαν την ύπαρξη κυνηγετικού όπλου με προσαρμοσμένο φακό, άνω των τριών φυσιγγίων, κατάλληλο για κυνήγι αγριόχοιρου. Σε παρακείμενους αγρούς, εντόπισαν ένα θηρευμένο αγριογούρουνο.

Ακολούθησε η σύλληψη των λαθροθήρων και η αυτόφωρη διαδικασία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Πέταξαν το νεκρό αγριογούρουνο έξω τα γραφεία

Το πρωί της Πέμπτης, 25 Ιουλίου, άγνωστοι πέταξαν ένα σκοτωμένο αγριογούρουνο έξω από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, σε δήλωσή του, θεωρεί ότι η αποτρόπαια αυτή αντίδραση προέρχεται από λαθροθήρες που αντέδρασαν στην πρόσφατη σύλληψή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές, οι οποίες προσβάλλουν την κοινότητα των κυνηγών και το κυνήγι γενικότερα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου δηλώνει ότι τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν το έργο των κυνηγών που τηρούν τη νομιμότητα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis