home design 800x400
home design 1170Χ320

Κέντρο εικαστικής δημιουργίας ο Άγιος Ανδρέας Μεσσηνίας

Έργα του Πέτρου Τσούση έλκουν τους επισκέπτες.
Κέντρο εικαστικής δημιουργίας η Λαϊνα στον Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας

Ο Πέτρος Τσούσης (γλύπτης και ζωγράφος) με την αρωγή κατοίκων της Λαϊνας στον Άγιο Ανδρέα φιλοτέχνησε ένα εκπληκτικό γλυπτό το οποίο και δώρισε και εγκατέστησε στην πηγή της Λαϊνας, μια ειδυλλιακή τοποθεσία στον Άγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης (Ενότητα Αίπειας).

Πρόκειται για την παράσταση μιας γυναικείας μορφής που πλένει τα μαλλιά της στη λίμνη και βασίζεται στην ιστορική μαρτυρία και στον θρύλο ότι η πηγή ήταν δημιουργία του Πασά της περιοχής για να πλένεται η αγαπημένη του.

Το άγαλμα που έχει τοποθετηθεί στη μικρή λίμνη που σχηματίζεται μετά από ανάπλαση πολλά χρόνια πριν στη πηγή , δημιουργήθηκε πάνω σε μαρμαρόπετρα της περιοχής από τον Πέτρο Τσούση χωρίς πρόπλασμα, σε ένα κτήμα με πέτρα από εξόρυξη.

Στο όλο εγχείρημα οι κάτοικοι της Λαϊνας βοήθησαν τον καλλιτέχνη στη δημιουργία και στην τοποθέτηση. Έτσι η Λαϊνα έλκει τους επισκέπτες της περιοχής που έρχονται να θαυμάσουν το γλυπτό αλλά και να περάσουν στιγμές γαλήνης στην πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια περιοχή στην παραλία του Αγίου Ανδρέα ο Πέτρος Τσούσης έχει λαξεύσει σε βράχο μια γοργόνα.

Οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» επισκέφθηκαν την περιοχή κατέγραψαν τα έργα του καλλιτέχνη και τα παρουσιάζουν στο διαδίκτυο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis