home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο 10ο Nishan Forum της Κίνας

Πρόκειται για μια ετήσια τελετή που γίνεται στη γενέτειρα του Κινέζου φιλόσοφου Κομφούκιου, προς τιμήν των γενεθλίων του
tenth nishan forum on world civilizations 02

Η Αντιπρύτανις  Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγήτρια, Ευθαλία Χατζηγιάννη, συμμετείχε στο 10th Nishan Forum on World Civilizations, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Λαϊκής Κυβέρνησης της Επαρχίας Shandong, από 6 έως 13 Ιουλίου 2024.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά εντυπωσιακή και επιβλητική ετήσια τελετή που γίνεται στη γενέτειρα του Κινέζου φιλόσοφου Κομφούκιου, προς τιμήν των γενεθλίων του, καθώς οι αξίες του Κομφουκιανισμού συνέβαλαν πολύ στην ανάπτυξη ιδεών για την υποστήριξη των κοινών ανθρώπινων αξιών και για την προώθηση διεθνών συνεργασιών.

Το 10ο Nishan Forum για τους Παγκόσμιους Πολιτισμούς άνοιξε στην πατρίδα του Κομφούκιου, στους πρόποδες του όρους Nishan στην Qufu, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό χωρών και προσκεκλημένων, σχεδόν 400 διεθνείς επισκέπτες από 63 χώρες.  Με μια σειρά από δραστηριότητες και ομιλίες, το φόρουμ περιλάμβανε υποθέματα, συνεδρίες κεντρικής ομιλίας, διαλόγους και παράλληλα φόρουμ.

Εν όψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η εκδήλωση περιέλαβε για πρώτη φορά ένα φόρουμ αθλητικού πολιτισμού με θέμα «Sports Culture Forum», στο οποίο συμμετείχε  ως κεντρική ομιλήτρια η Αντιπρύτανις Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η κυρία Ε. Χατζηγιάννη μίλησε για τις  ομοιότητες μεταξύ του Κομφουκιανισμού και των αξιών του Ολυμπιακού πνεύματος, ως μέσα μετάδοσης των ηθικών αξιών και αρετών στον άνθρωπο, που αναδεικνύουν και προωθούν την  ανθρώπινη ενότητα και αρμονία. Τόνισε επίσης ότι μέσω του Ολυμπιακού κινήματος και της πολιτιστικής ανταλλαγής, μπορεί να  προωθήσει το αθλητικό πνεύμα και να ενισχυθεί η διεθνής αθλητική συνεργασία.

Στο πρώτο στάδιο του φόρουμ μίλησαν επίσης ο  Wang Ruilian, αναπληρωτής γραμματέας της Ομάδας Ηγεσίας του Κόμματος και αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διοίκησης Αθλητισμού της Κίνας, και ο Wang Suilian, αναπληρωτής διευθυντής της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Επαρχίας Shandong και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιομηχανίας και Εμπορίου Shandong.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τις κοινές αξίες και τους στόχους μεταξύ της παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας, του κινεζικού αθλητικού πνεύματος και του Ολυμπιακού πνεύματος που αντιπροσωπεύεται από το σύνθημα «γρηγορότερα, υψηλότερα, πιο δυνατά και πιο ενωμένα».

Αναζήτησαν νέες έννοιες και δρόμους για τη διατήρηση, τη διάδοση και την προώθηση της αθλητικής κουλτούρας στη νέα εποχή.

Στο δεύτερο στάδιο του φόρουμ, που ξεκίνησε από το Shandong Sport University, πέντε εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί υπέγραψαν από κοινού μνημόνιο κατανόησης σχετικά με την «Ερευνητική Συνεργασία για την Ενσωμάτωση του Παραδοσιακού Κινεζικού Πολιτισμού και του Ολυμπιακού Πνεύματος».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην ανατολική Κίνα, η κυρία Ε. Χατζηγιάννη επισκέφτηκε το Shandong Sport University, διερευνώντας την δυνατότητα  υπογραφής  Μνημονίου Συνεννόησης  (MOU) μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αντιπρυτάνεως και θέτει τα θεμέλια για διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια της επιστημονικής τους συνεργασίας, όπως η εκμάθηση αμφότερων των γλωσσών στις δύο χώρες.

Τέλος, τόνισε ότι αντλώντας σοφία από τον αρχαίο ελληνικό και αρχαίο κινέζικο πολιτισμό, αναλογιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τον ρόλο της στη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Κατά τη διάρκεια του 10ου Nishan Forum, η κυρία Ε. Χατζηγιάννη, παραχώρησε αρκετές τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε κινέζικα ΜΜΕ. 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν επίσης να επισκεφτούν τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.chinakongzi.org/zt/yyb/

https://sdxw.iqilu.com/share/dHYtMjEtNTU1NjQxNQ.html#

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis