home design 800x400
home design 1170Χ320

Τί θέλουν να κάνουν στην Καραθώνα, ακριβώς;

Γράφει ο Τόλης Κοΐνης

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Τί θέλουν να κάνουν στην Καραθώνα, ακριβώς;
karathona xartaetos kathara deutera 2

Επιτέλους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, δέχθηκε «εν μέρει» το ψήφισμα που κατατέθηκε από την παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» και χρεώθηκε ο Δήμαρχος να αντιδράσει σε αυτά που πάνε να γίνουν στην Καραθώνα «για εμάς, χωρίς εμάς».

Από το 2013 όλες οι εκτάσεις του ΕΤΑΔ (πρώην ΕΟΤ) μπήκαν στο λεγόμενο ΤΑΙΠΕΔ και από το τέλος του 2022 περιέλαβαν και το ονομαζόμενο «κτήμα Καραθώνα» στα προς άμεση αξιοποίηση. Ήδη προχωράνε στην πρόσληψη «ανεξάρτητου εκτιμητή»  (εντός της εβδομάδος), ο οποίος θα εισηγηθεί, αν πρέπει να θεωρηθεί συμφέρουσα  η πρόταση ιδιώτη επενδυτή.

Για να καταλάβετε, τί πρόκειται να γίνει, μπείτε στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, στην προκήρυξη για την Καραθώνα. Ο Χάρτης είναι αυτός στην φωτό. Όλος ο χώρος μέσα από το συρματόπλεγμα παραχωρείται, αλλά η περιοχή που περικλείεται από την μπλε γραμμή είναι αυτή που θα κτισθεί. 450 στρέμματα θα γίνουν ξενοδοχεία, μπανγκαλόους, πισίνες χώροι πάρκινγκ και ό,τι άλλο θα θελήσει ο ιδιώτης που θα του παραχωρηθεί και κάποιοι τον ονομάζουν επενδυτή.

Θα εκπλαγείτε.

Μην πείτε ότι είμαι προκατειλημμένος κατά των ιδιωτικοποιήσεων. (Αλήθεια είναι)

Εκτός όμως από τις προκαταλήψεις μου, υπάρχει και μια πραγματικότητα: «Τί θέλουν να κάνουν στην Καραθώνα, ακριβώς;». Σήμερα, θα ασχοληθώ μόνο με μια παράμετρο του προβλήματος, για να δείτε πόσο δίκιο έχω και φωνάζω.

Μας λένε: Θα φτιαχθεί το ιδιωτικό ξενοδοχείο, αλλά εσείς θα πηγαίνετε ελεύθερα στην πλαζ. ΨΕΜΑΤΑ.

Το βλέπετε στον χάρτη. Υπάρχουν σήμερα δύο δρόμοι για να φτάσεις στην πλαζ. Τους σημείωσα με 1 και 2., Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο επίσημα δημοσιευμένο στο διαδίκτυο, ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, γιατί περιλαμβάνονται στα ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ (= για κτίσιμο) οικόπεδα!!! Δεν θα έχουμε δικαίωμα να περάσουμε από εκεί.

Οι μόνες προσβάσεις στη θάλασσα (σύμφωνα με το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ , Ν 5000/2022), θα είναι:

Α) Παρκάρισμα στον Άγιο Κωνσταντίνο και μετά 1.000 με 1.500 μ. βάδισμα.

Β) Έρχεσαι 2 χιλιόμετρα βαδίζοντας από την Αρβανιτιά μέσω Κόρης και συνεχίζεις με τα ποδαράκια σου (ή την πέφτεις στις «βάρκες» και κολυμπάς).

Γ) Κάνεις απόβαση με βαρκάκι.

Όσο γελοία και αν φαίνονται αυτά, είναι αληθινά.

Για αυτό δεν έχουν τολμήσει καμία και κανενός είδους ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Γιατί δεν θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ και ας την επικαλούνται.

ΘEΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Καλά έκανε η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ και ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ που έφεραν το θέμα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε μέχρι τη λύση του.

ΥΓ1 Το ότι οι δύο δρόμοι, που κλείνουν με το νέο σχέδιο, είναι Δημοτικοί, θα έπρεπε να είχε απασχολήσει τους Δημάρχους, πρώην και νυν. Είναι σα να καταπατά δρόμο (του Δήμου) το ΤΑΙΠΕΔ. Ας αντιδράσουν έστω και τώρα.

xartis

Πώς θα πηγαίνουμε στην Καραθώνα; Δεν θα πηγαίνουμε…

(Τόλης Κοΐνης)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis