home design 800x400
home design 1170Χ320

Φωτιά στο Σοφικό: Υπό έλεγχο οι μικροεστίες – Πυροσβέστης έπαθε καρδιακό επεισόδιο

Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας – Ενημέρωση για τους τραυματίες και την εμπλοκή των δυνάμεων πυρόσβεσης
Φωτιά Σοφικό

Η κατάσταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, κοντά στο Σοφικό, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Αν και δεν υπάρχουν πλέον φλόγες, μικρές εστίες παραμένουν πίσω από το βουνό, προκαλώντας ανησυχία για πιθανές αναζωπυρώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε επιφυλακή για να αποφευχθεί επιδείνωση της κατάστασης.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε πυκνό πευκοδάσος, κινητοποίησε πάνω από 120 πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια μέσα και δυνάμεις του Στρατού. Η επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς εξελίχθηκε σε δύο πύρινα μέτωπα, το ένα προς την Επίδαυρο και το άλλο προς το Κόεφο και το Αγγελόκαστρο. Παρά την καλύτερη εικόνα, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό πλήρη έλεγχο, με την φωτιά να σιγοκαίει ανάμεσα στα δέντρα.

Καταστροφές στο δάσος

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δέντρα κόπηκαν προληπτικά για να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Δυστυχώς, η πυρκαγιά προκάλεσε καταστροφές σε παρθένο δάσος, ελιές και πεύκα, ενώ υπέστησαν μικροζημιές ένα εκκλησάκι και κάποιες αποθήκες.

Η κατάσταση των τραυματιών

Ο αριθμός των τραυματιών από την πυρκαγιά έφτασε τους τέσσερις. Ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό, που επιχειρούσε εθελοντικά στη φωτιά, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε στο γενικό της Νίκαιας της Αττικής.

Επίσης, τρεις ακόμη τραυματίες, ένας εθελοντής και δύο πυροσβέστες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου και είναι σε καλή κατάσταση, με τον έναν από αυτούς να έχει ήδη λάβει εξιτήριο.

Στο σημείο της φωτιάς ο Πτωχός

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση των δυνάμεων πυρόσβεσης και συμμετείχε σε συναντήσεις για τη λήψη αποφάσεων. Με βραδινή ανάρτησή του, ο κ. Πτωχός ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη, αλλά οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των μικροεστιών.

ptoxos 1

Αναφερόμενος στους τραυματίες, έγραψε: «Με τις φλόγες να φτάνουν τα 25 μέτρα, κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου. Θέλω πέρα από την ευγνωμοσύνη μου για την προσπάθειά τους να τους ευχηθώ περαστικά και καλή ανάρρωση».

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τις αποφάσεις των Αρχών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis