home design 800x400
home design 1170Χ320

Αντιδράσεις και ανακοινώσεις του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) σε έκτακτη συνεδρίαση στις 15 Ιουλίου 2024, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με καταγγελίες και επιθέσεις που δέχτηκε
Σινεμά κινηματογράφος

Το Δ.Σ. του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας στην έκτακτη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, σε σχέση με τις καταγγελίες, αλλά και τις αήθεις επιθέσεις που δέχτηκε και εξακολουθεί να δέχεται, ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και γενικότερα την τοπική κοινωνία για τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με καταγγελίες και επιθέσεις που δέχτηκε σημείωσε τα εξής:

  1. Οφειλή: Αναφέρεται καταγγελία για οφειλή 850 ευρώ (δύο οφειλές των 300 ευρώ και μία των 250 ευρώ). Ο Θ.Ο.Ε. έχει δώσει εντολή στη νομική του σύμβουλο για έλεγχο και πληρωμή αν υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά.
  2. Επιθέσεις και Συκοφαντίες: Ο Θ.Ο.Ε. αντιμετωπίζει αήθεις επιθέσεις χωρίς στοιχεία και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για συκοφαντία και ηθική βλάβη, ενώ προειδοποιεί ότι όσοι αναπαράγουν αυτές τις καταγγελίες θα κληθούν στο δικαστήριο.
  3. Επιθέσεις από Blog: Καλεί συγκεκριμένο blog να ενημερώνει αντικειμενικά και να αποφεύγει συστηματική κριτική. Αναφέρει ότι τα οικονομικά του Θ.Ο.Ε. είναι νόμιμα και διαφανή, με όλα τα έσοδα δηλωμένα στην εφορία.
  4. Προσωπικές Επιθέσεις: Ο θόρυβος δεν αφορά την οφειλή, αλλά προσωπικές επιθέσεις. Τονίζει ότι οι προσωπικές πολιτικές επιλογές των μελών είναι σεβαστές και δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του Θ.Ο.Ε.
  5. Συνεχιζόμενη Δράση: Ο Θ.Ο.Ε. θα συνεχίσει τη δράση του και καλεί το κοινό να στηρίξει το 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα». Η επόμενη ανακοίνωση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Ο Θ.Ο.Ε. επισημαίνει τη σημαντική προσφορά του στην τοπική κοινωνία και ζητά στήριξη για τη συνέχιση των πολιτιστικών του δράσεων.

Η ανακοίνωση του Θ.Ο.Ε.

Αναλυτικά, ο Θ.Ο.Ε. αναφέρει:

1) Όσον  αφορά την «οφειλή» του Θ.Ο.Ε., σύμφωνα με την καταγγελία, στην οποία δεν αναγράφεται το ποσό από τους καταγγέλλοντες και η κοινή γνώμη μπορεί να φαντάζεται ό,τι ποσό θέλει, αυτή ανέρχεται σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, στο ποσό των οχτακοσίων πενήντα ευρώ (δύο οφειλές των 300 ευρώ και μια των 250). Όπως είχαμε ανακοινώσει, δώσαμε εντολή στη νομική μας σύμβουλο, να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις  και  τα  νόμιμα  παραστατικά, θα  εξοφληθούν άμεσα. Για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, θα σας ενημερώσουμε όταν αυτή ολοκληρωθεί.

2) Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες «αήθεις» επιθέσεις που δεχτήκαμε και εξακολουθούμε  να δεχόμαστε, χωρίς να αναφέρονται ονόματα και χωρίς να παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά  απλώς πετιέται με ευκολία «λάσπη στον ανεμιστήρα», αμυνόμαστε τόσο προσωπικά ο καθένας, όσο και ως συλλογικός φορέας, καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη και υποβάλλουμε μηνύσεις για συκοφαντία και αγωγές για ηθική βλάβη, προκειμένου να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψή μας. Για  εμάς πλέον, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν, τον οποίο δεν επιλέξαμε, αλλά αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να καταφύγουμε, προκειμένου να δικαιωθούμε. Ενημερώνουμε επίσης όλους τους αυτόκλητους καλοθελητές, που αναπαράγουν την καταγγελία και σχολιάζουν τον Θ.Ο.Ε. και τα μέλη του, ότι θα κληθούν στο δικαστήριο να παραθέσουν τα στοιχεία που έχουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη  των ισχυρισμών τους.

3) Όσον αφορά την εμμονή και τις επιθέσεις συγκεκριμένου blog της περιοχής, προς το Θεατρικό Όμιλο, τον καλούμε: 
α) Να ενημερώνει τους πολίτες με αντικειμενικότητα και να αποφεύγει τη συστηματική κριτική αποκλειστικά προς τον Θ.Ο.Ε., που ειρήσθω εν παρόδω ουδέποτε έχει εκφραστεί αρνητικά, τόσο για το ίδιο, όσο και για οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης της περιοχής μας, κάνοντας παράλληλα συνεχείς αναφορές για μεροληπτικά κριτήρια στις κατανομές των επιχορηγήσεων των πολιτιστικών φορέων από το  Δήμο  Ερμιονίδας. Ο Δήμος καλώς πράττει, και αυτό πρέπει να κάνει. Να χρηματοδοτεί δηλαδή, όλους τους πολιτιστικούς φορείς και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου και το κάνει πολύ καλά, όλα αυτά τα χρόνια, παρέχοντας παράλληλα, στην πλειονότητα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, με τους οποίους υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και αλληλοϋποστήριξη με το Θ.Ο.Ε., πέραν της χρηματοδότησης, την κάλυψη τηςστέγης, (με τα λειτουργικά έξοδα, ρεύμα, καθαριότητα κλπ). Με την ευκαιρία ενημερώνουμε, όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Αρτίκι, έχει πλέον των 10.000 ευρώ το χρόνο λειτουργικά έξοδα (400 ευρώ το μήνα ενοίκιο, ρεύμα αυξημένο γιατί δεν είναι οικιακό, ίντερνετ, τηλέφωνο, καθαριότητα και συντήρηση). Και να ληφθεί υπ’ όψιν ότι τον συγκεκριμένο χώρο τον χρησιμοποιούν με δωρεάν παραχώρηση ο Δήμος και τα Σχολεία της περιοχής και με αντίτιμο 50 ευρώ οι υπόλοιποι φορείς, σύλλογοι, παρατάξεις, κόμματα και ομάδες. Είναι πραγματικά ακατανόητη και ανεξήγητη, η εμμονή του συγκεκριμένου blog με το Θ.Ο.Ε.

β) Το ίδιο blog, πέραν των όσων προαναφέραμε, αφήνει αιχμές για τα οικονομικά του Θ.Ο.Ε. και εν συνεχεία, σε άλλη ανακοίνωση, τις μετατρέπει σε συμβουλές για καλή διαχείριση. Ενημερώνουμε  τον  ίδιο  λοιπόν και την κοινή  γνώμη ότι η οικονομική διαχείριση του Θ.Ο.Ε. είναι απολύτως νόμιμη και διαφανής. Όλα τα εισιτήρια μέχρι την έναρξη του Φεστιβάλ, είναι δηλωμένα στην εφορία μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος prosvasis και όλα τα συμφωνητικά είναι αναρτημένα στην Εφορία. Μάλιστα, από την έναρξη του Φεστιβάλ (την προηγούμενη Κυριακή 14/7), έχουμε εγκαταστήσει και ταμειακή μηχανή συνδεδεμένη ηλεκτρονικά με τη ΑΑΔΕ και μηχάνημα poss (για πληρωμή με κάρτα), όπως προβλέπει και απαιτεί ο Νόμος. Κι αυτό το είδε το πλήθος του κόσμου που προσήλθε στην απόλυτα επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωσή μας και από το οποίο με την ευκαιρία ζητάμε συγγνώμη για την μικρή ταλαιπωρία που υπέστη, λόγω αυτής της διαδικασίας πληρωμής. Θα περιμέναμε από το blog που σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα και «εργολαβικά» ασχολείται με εμάς, εγκαλώντας και νουθετώντας μας συνεχώς, για λόγους αντικειμενικότητας να κάνει το ίδιο και σ’ αυτούς που έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα ελεεινολογίας και συκοφαντίας εναντίον μας. Αναμένουμε να δούμε την αντικειμενικότητά σας, αλλά και τις πραγματικές σας προθέσεις.

4) Γίνεται φανερό, ότι όλος αυτός ο θόρυβος, δεν ξέσπασε για το ποσό που ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, το οποίο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα επιλυθεί σύννομα, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα  έπρεπε  να  είχαν περιοριστεί αποκλειστικά στην διεκδίκηση, παραλείποντας το μένος κατά του Θεατρικού Ομίλου, τόσο οι καταγγέλλοντες, όσο και οι αυτόκλητοι υποστηρικτές τους. Είναι ολοφάνερο ότι στην περίπτωσή μας ενοχλούν κυρίως τα πρόσωπα, αλλά είναι άλλο πράγμα η συμπάθεια ή η αντιπάθεια και η τοποθέτηση υπέρ ή κατά συγκεκριμένων προσώπων και άλλο πράγμα η εκτόξευση «λάσπης με τον ανεμιστήρα». Όπως επίσης, οι προσωπικές επιλογές των μελών του Δ.Σ. και των μελών του Θ.Ο.Ε., (που ενοχλεί ως φαίνεται, γιατί έγινε σχετική αναφορά), στα πολιτικά, κομματικά και δημοτικά πράγματα, είναι απολύτως σεβαστές και κατοχυρωμένες συνταγματικά από το 1974 και εντεύθεν, χωρίς να επηρεάζουν στο ελάχιστο τη δημιουργική μας συνύπαρξη, αλληλοεκτίμηση και συνεργασία.

5) Κλείνοντας, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για το καλό της Ερμιονίδας και των Δημοτών της. Από τη ίδρυσή του το 1985, μέχρι σήμερα, υποστηρίχτηκε ανεξαρτήτως, από όλες τις Δημοτικές αρχές και συνεργάστηκε αρμονικά μαζί τους, όπως συνεργάστηκε και εξακολουθεί να συνεργάζεται άψογα, με όλους τους φορείς και τους Συλλόγους της Ερμιονίδας. Πέρα από την πολιτιστική και πνευματική δράση μας, ως Θ.Ο.Ε., έχουμε δημιουργήσει, με κόπο και με «αίμα» και με τη βοήθεια ανθρώπων που καταλάβαιναν τι πρόσφεραν, μέσω ημών στο τόπο, ένα χώρο που τον ζηλεύουν και τον θαυμάζουν  όσοι έρχονται και τον απολαμβάνει όλη η Ερμιονίδα. Ας φροντίσουμε να τον στηρίξουμε, να τον διατηρήσουμε και κυρίως να τον εξελίξουμε, για το καλό κυρίως του τόπου μας και των δημοτών του.

Τέλος, γνωρίζουμε σε όλους, ότι πέραν της επιστολής μας αυτής, δεν θα υπάρξει άλλη ανακοίνωση ή ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα από εμάς, οτιδήποτε και να γραφεί περαιτέρω. Νοήμονες είναι οι συμπολίτες μας, δε χειραγωγούνται και διαθέτουν αλάνθαστο κριτήριο, ώστε να κατανοούν και να ξεχωρίζουν το μείζον από το έλασσον. Η επόμενη ανακοίνωσή μας για ενημέρωση της κοινής γνώμης και την αποκατάσταση της αλήθειας, θα γίνει από εμάς, μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. 

Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τη δράση μας και την προσφορά μας στις τέχνες και στον πολιτισμό και σας καλούμε να πλαισιώσετε τις κατά γενική ομολογία, εξαιρετικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis