home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκε το Θερινό Πρόγραμμα Λυκείου του Πανεπιστημίου Harvard

Στις 12 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο δέκατος τρίτος κύκλος του Θερινού Προγράμματος Λυκείου (HSSP 2024) του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard
therino lykeio harvard nafplio

Στις 12 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο δέκατος τρίτος κύκλος του Θερινού Προγράμματος Λυκείου (HSSP 2024) του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο.

Το HSSP 2024 διοργανώθηκε από το ΚΕΣ, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών τoυ Πανεπιστημίου Harvard, και την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών Minda de Gunzburg και του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.

Το Θερινό Πρόγραμμα επόπτευσαν τρεις διδάσκοντες στο Harvard: o Νικόλας Πρεβελάκης (Harvard και Center for Hellenic Studies), Διευθυντής του Προγράμματος, ο Charles Clavey και η Tracey Rosen, Λέκτορες Κοινωνικών Σπουδών στο Harvard. Οι Εκπαιδευτικοί Συνεργάτες/τιδες, φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Harvard (με αλφαβητική σειρά) Joseph Foo, Adelaide Parker, Olivia Pasquerella, Michael Pontius, Maya Rosen και Maren Wong, εργάστηκαν εντατικά με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για δυόμιση εβδομάδες, καλλιεργώντας παράλληλα και τις δικές τους διδακτικές ικανότητες (“teaching internship”).

Φέτος υποδεχθήκαμε είκοσι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από σχολεία της Αργολίδας, της Αρκαδίας, καθώς και τον μαθητή ο οποίος πρώτευσε στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και υποστηρίζει το ΚΕΣ καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).“, αναφέρει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.

Οι επιλεγμένοι/ες υπότροφοι μαθητές/τριες εργάστηκαν εντατικά σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Harvard και συμμετείχαν στις καθορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και σε πλήθος άλλων καινοτόμων δραστηριοτήτων.

Ενδεικτικά:

  • συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες και συζητήσεις που οργάνωσαν γι’ αυτούς οι Εκπαιδευτικοί Συνεργάτες,
  • ενημερώθηκαν για σπουδές σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από τον κύριο Νικόλα Τουρίδη, Εκπαιδευτικό Σύμβουλο και Συντονιστή του Αμερικανικού Προγράμματος του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Τομέα Πολιτισμού του Δήμου Ναυπλιέων ο οποίος διεξάγει έρευνα σχετικά με την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου,
  • συμμετείχαν εθελοντικά στην ενημέρωση κατοίκων κι επισκεπτών της πόλης, και κατά τις τελευταίες ημέρες του Προγράμματος εργάστηκαν εντατικά σε υποομάδες, αναπτύσσοντας μικρές έρευνες, οι οποίες βασίζονταν στο ακαδημαϊκό περιεχόμενο του Προγράμματος και τις οποίες παρουσίασαν στην τελική εκδήλωση του Προγράμματος στις 12 Ιουλίου.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Καλοκαιρινή Συνάντηση των Αποφοίτων του Θερινού Προγράμματος, όλων των ετών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου, και οι Απόφοιτοι και Απόφοιτες παλιότερων ετών καθώς και οι συμμετέχοντες/ουσες και η διδακτική ομάδα της φετινής χρονιάς είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνομιλήσουν αλλά και να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis