home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Πινακίδες πάρκινγκ ΑΜΕΑ ξηλώθηκαν μυστηριωδώς

Εξαφάνισαν τα σήματα και τσιμέντωσαν το σημείο λίγες μέρες μετά από καταγγελία ΑΜΕΑ και βεβαιωμένη παράβαση, της οποίας είχε επιληφθεί η Τροχαία Ναυπλίου.
Ναύπλιο θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ ξηλώθηκε

Μπροστά σε μία απρόσμενη έκπληξη βρέθηκε οδηγός ΑΜΕΑ στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 15 Ιουλίου όταν διαπίστωσε ότι οι πινακίδες που υποδήλωναν τη θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», ήταν ξηλωμένες και το σημείο τσιμεντωμένο.

Στον χώρο αυτό ήταν παρκαρισμένο ένα μαύρο αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός πιθανότατα δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για θέση ΑΜΕΑ, από τη στιγμή που δεν υπήρχε σχετική πινακίδα.

Ο ΑΜΕΑ από το Ναύπλιο επικοινώνησε με την Τροχαία, ρωτώντας να μάθει τι συμβαίνει και οι πινακίδες που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο σημείο εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Οι Αστυνομικοί με τους οποίους επικοινώνησε στο τηλέφωνο τον παρέπεμψαν στον Δήμο Ναυπλιέων, λέγοντάς του πως αυτός είναι υπεύθυνος για την τοποθέτηση των σημάτων και ότι οι ίδιοι εφαρμόζουν το νόμο με βάση την υπάρχουσα σήμανση.

Θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ Ναύπλιο

Η παράβαση και η καταγγελία

Μόλις τέσσερις μέρες πριν το ξήλωμα των πινακίδων, στο ίδιο σημείο είχε καταγραφεί παράβαση και έγινε καταγγελία. Τότε τα σήματα ήταν κανονικά στη θέση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis επαγγελματικό όχημα είχε παρκάρει παράνομα εκεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου όταν μια γυναίκα έσπευσε με το αυτοκίνητό της να παρκάρει στη θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ της οδού Μπουμπουλίνας, πληρώντας όλα τα κριτήρια που θέτει ο νόμος. Εν συνεχεία κλήθηκε η Τροχαία, η οποία έσπευσε στο σημείο και επέβαλε τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις στον παραβάτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα που είναι πιστοποιημένη ΑΜΕΑ, κατήγγειλε ότι ο οδηγός της είπε, «εσύ γιατί πας να παρκάρεις εκεί αφού δεν είσαι σε καροτσάκι…».

Τι απαντά ο Δήμος

Ο anagnostis.org επικοινώνησε με τον Δήμο Ναυπλιέων, που απαντά πως η διπλή πινακίδα που υποδήλωνε τη θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ, ξηλώθηκε αυθαίρετα και πως πρόκειται να επανατοποθετηθεί.

Ήδη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έδωσε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να βρουν την αρχική απόφαση σύμφωνα με την οποία είχαν τοποθετηθεί οι πινακίδες, ώστε να ακολουθήσει η επανατοποθέτησή τους.

Στο σημείο έχει κάνει αυτοψία και η αντιδήμαρχος καθαριότητας Ντίνα Καραγιάννη, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τι συμβαίνει.

Φυσικά εύλογο είναι το ερώτημα: Ποιός τελικά αφαίρεσε τη σήμανση και γιατί; Εν τέλει ποιον εξυπηρετεί το ξήλωμα των πινακίδων;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis