home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Φεστιβάλ ΠαραΤυρό επιστρέφει στον Τυρό Αρκαδίας

Το Φεστιβάλ ΠαραΤυρό – Open art experience 2024 επιστρέφει στον Τυρό Αρκαδίας από τις 19 ως και τις 21 Ιουλίου.
festival paratyro

Το Φεστιβάλ ΠαραΤυρό – Open art experience 2024 επιστρέφει στον Τυρό Αρκαδίας από τις 19 ως και τις 21 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Ιουλίου

festival paratyro programma

Θάλασσα, Θάλασσα μου…

Ας Σάλα Θα μου…

Εγκαταστάσεις και περιπατητικό παραστατικό θέαμα με θέμα την θάλασσα.

Μία καλλιτεχνική δράση στα όρια του οικολογικού ακτιβισμού

Πιο συγκεκριμένα

19.45-20.45

• «η θάλασσα ομιλεί» ηχητική εγκατάσταση με κείμενα ηχογραφημένα με

θέμα την θάλασσα από καλλιτέχνες διαφόρων χωρών

• «Σκουπιδοψαρέματα» καλλιτεχνική διαδραστική εγκατάσταση

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί ελεύθερα να κάνει την βόλτα και να μείνει όσο θέλει στην κάθε εγκατάσταση μέχρι την ώρα έναρξης της παράστασης.

Περιπατητική Παράσταση

20.45-21.45

«Ας Σάλα Θα μου..» περιπατητική παράσταση

Το κοινό καθοδηγείται από τους ΣΥΝΟΔΟΥΣ της δράσης, να μαζευτεί στο πρώτο σημείο θέασης στο λιμάνι για την έναρξη της παράστασης. Στην συνέχεια ακολουθεί τους ΣΥΝΟΔΟΥΣ για το επόμενο σημείο θέασης και καταλήγουν όλοι μαζί στο θέατρο για τον επίλογο της δράσης.

Σάββατο και Κυριακή 20-21 Ιουλίου

Καταδύσεις

Οι καταδύσεις γνωριμίας θα διενεργούνται από 4 εξειδικευμένους εκπαιδευτές σύμφωνα με τα πρότυπα του παγκόσμιου οργανισμού αυτόνομης κατάδυσης ‘’PADI’’ κινούμενοι με ασφάλεια και ακολουθώντας όλες τις απαιτήσεις του οργανισμού.

”Η μαγεία του ωκεανού και η δύναμη της ανακύκλωσης: Βιβλία που προστατεύουν τον Θαλάσσιο Κόσμο”

Παρουσίαση βιβλίων και συζήτηση για τους θαλάσσιους οργανισμούς με τον Δημήτρη Ν. Πάφρα, Ιχθυολόγο (BSc, MSc, Phd cand.)

Υποψήφιο Διδάκτωρ στην Θαλάσσια βιολογία και αλιευτική δυναμική

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος

”Ανεμάκης το ψαράκι” της Γεωργίας Θεοφάνους ταινία μικρού μήκους

Ελάτε στον βυθό της θαλασσινής πολιτείας και γνωρίστε τον Ανεμάκη το ψαράκι! Ο Ανεμάκης ονειρεύεται να γίνει μεγάλος σεφ, ωστόσο κουρασμένος από την καθημερινότητα παλεύει να συμβαδίσει με τις ανάγκες του σχολείου και τους συνομηλίκους του. Ένα ταξίδι στο Παρίσι και λίγη βοήθεια από τη μαμά και τη γιαγιά του θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή του.

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία που εστιάζει στα παιδιά με ΔΕΠΥ και το φάσμα του Αυτισμού. Ιδανικό για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Η ταινία βραβεύτηκε ως καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων από το Cinergo International Film Festival.

”Ταξίδι από την αρχαία ελληνική στη βυζαντινή μουσική παρέα με τον Ανεμάκη” Εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους με ήρωα τον Ανεμάκη το ψαράκι.  

Let’s dance ! Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων

Το διήμερο πρόγραμμα ξεκινάει την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 22:00μ.μ. με πρόγραμμα από επαγγελματία DJ δίνοντας ρυθμό, κέφι και όρεξη για βόλτες και ψώνια στην παραλία Τυρού.

 Συνεχίζεται την επόμενη ημέρα, Σάββατο 20 Ιουλίου, στο χώρο του λιμανιού και ώρα έναρξης στις 22:00μ.μ. με live μουσική από τους πολυτάλαντους Walkman the Band . Το μουσικό σχήμα, έμπειρο σε disco pop party, θα κρατήσει το ενδιαφέρον και το κέφι μέχρι αργά το βράδυ, με non stop πρόγραμμα για να μας θυμίσει στους παλιότερους και να συστήσει στους νεότερους την εκπληκτική ρυθμική μουσική των΄80 και ΄90.

Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Τι έρχεται να κάνει στον Τυρό ο Τζακ Σπάροου και το πλήρωμά του; Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρήκε έναν χάρτη στο σεντούκι του προπάππου του, στον οποίο είναι μαρκαρισμένο το σημείο, στο οποίο αιώνες πριν, οι πειρατές έχουν κρύψει ένα…θησαυρό. Ο Τζακ Σπάροου είναι αποφασισμένος να βρει το θησαυρό, αλλά δε γνωρίζει καλά την παραλία του Τυρού…

Γι’ αυτό ζητάει τη βοήθειά μας!

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός οπότε μπορούν να συμμετέχουν όλοι! Για παιδιά κάτω των 8 ετών απαιτείται συνοδός!

«Ταξίδι Ήχου» παρέα με τις θιβετιανές ηχογαβάθες και τα γκονγκ

 Κυνούριο Σώμα στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Διαλογισμός με τις ηχογαβάθες και το γκονγκ

Προβολή ταινίας Dolphin Man

Tο Dolphin Man είναι η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ήρωα της ταινίας Το Απέραντο Γαλάζιο του Λικ Μπεσόν. Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει το επείγον μήνυμα για την προστασία της θάλασσας και τη βιωματική εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας έως την Ινδία και την Ιαπωνία, συγγενείς, φίλοι και «κληρονόμοι» του Μαγιολ, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, μοιράζονται το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα, που έμελλε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μας με την θάλασσα.

Το ντοκιμαντέρ συνδυάζει σπάνια αρχειακά φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, για να ανακαλύψει πώς ο άνθρωπος-δελφίνι έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, συνδέοντας την ελεύθερη κατάδυση με ένα εσωτερικό ταξίδι που μας φέρνει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας.

Για τη συμμετοχή στο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και στα παιχνίδια στην παραλία για παιδιά απαιτείται συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης, την οποία μπορείτε να την προμηθευτείτε στο δημαρχείο στον Τυρό.

Για γενικές πληροφορίες για το Φεστιβάλ επικοινωνήστε με την κ. Κότσυφα στο 2757360116.

Για δηλώσεις συμμετοχής στις Καταδύσεις

festival paratyro programma 1

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis