home design 800x400
home design 1170Χ320

Baywatch στις παραλίες του Ναυπλίου – Γιατί άργησαν να τοποθετηθούν ναυαγοσώστες

Καραθώνα, Τολό, Κονδύλι, Πλάκα: Ποιες ώρες μπορείτε να κολυμπάτε άφοβα από την Δευτέρα και όλο το καλοκαίρι. Ναυαγοσώστες στα βάθρα με σωστικά σκάφη, απινιδωτές, ισοθερμικές κουβέρτες, τηλεβόες, σημαντήρες, σημαίες και 4×4 στις παραλίες
Ναυαγοσώστης

Ναυαγοσώστες αποκτούν από τα μέσα του καλοκαιριού οι πολυσύχναστες παραλίες της Καραθώνας, Τολού, Κονδυλίου και Πλάκας. Από την Δευτέρα η ναυαγωσωστική κάλυψη στις συγκεκριμένες παραλίες του δήμου Ναυπλιέων θα γίνεται τις καθημερινές, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 το πρωί, μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Ξεκινά στις  15 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 4 Σεπτέμβρη 2024.

Οι ναυαγοσώστες στις παραλίες

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων αποφάσισε τα παρακάτω για την ναυαγοσωστική κάλυψη:

Παραλία Καραθώνας στελεχωμένη με τέσσερις ναυαγοσωστικούς πύργους και έναν συντονιστή επόπτη με ένα επανδρωμένο επαγγελματικό, μηχανοκίνητο, πνευστό, μικρό ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο θα επιβαίνει ένας χειριστής και ένας ναυαγοσώστης.

Παραλία Τολού στελεχωμένη με πέντε ναυαγοσωστικούς πύργους και έναν συντονιστή επόπτη με ένα επανδρωμένο επαγγελματικό, μηχανοκίνητο, πλευστό, μικρό ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο θα επιβαίνει ένας χειριστής και ένας ναυαγοσώστης.

Παραλία Κονδυλίου στελεχωμένη με δύο ναυαγοσωστικούς πύργους.

Παραλία Πλάκας Δρεπάνου στελεχωμένη με τρεις ναυαγοσωστικούς πύργους. Επίσης, στην παραλία αύτη, θα καλύπτεται η υποχρέωση ύπαρξης 1 επανδρωμένου επαγγελματικού, μηχανοκίνητου, πλευστού, μικρού ταχύπλοου σκάφους, στο οποίο θα επιβαίνει συντονιστής και ναυαγοσώστης που θα καλύπτει και το σύνολο της γεωγραφικής περιοχής δικαιοδοσίας του Δήμου Ναυπλιέων.

Baywatch στις παραλίες του Ναυπλίου

Την Αμερικανική τηλεοπτική σειρά Baywatch θα θυμίζουν ο τρόπος επιτήρησης στις πολυπληθείς παραλίες Καραθώνα, Τολό, Κονδύλι, Πλάκα του δήμου Ναυπλιέων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη Δημοτική Επιτροπή, ο κάθε ναυαγοσώστης θα βρίσκεται σε βάθρο και θα έχει στη διάθεσή του εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Μηχανοκίνητο, επαγγελματικό μικρό σκάφος, αδιάβροχο φακό, κιάλια, ναυαγοσωστικό σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, σωστικό σωλήνα, φορητό φαρμακείο, και φορητό, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, πτυσσόμενο φορείο και σανίδα ακινητοποίησης επιπλέουσα, ισοθερμικές κουβέρτες, κινητό τηλέφωνο, τηλεβόα, φορητή συσκευή VHF marine.

Επίσης, θα υπάρχει και ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο της Ναυαγοσωστικής Σχολής 4×4 με άδεια έλξης για την μεταφορά του ναυαγοσωστικού εξοπλισμού, των σωστικών λέμβων και την τροφοδότηση των ναυαγοσωστικών βάθρων.

Γιατί άργησαν οι ναυαγοσώστες

Γαιτί όμως τοποθετούνται οι ναυαγοσώστες στα μέσα του καλοκαιριού; Όπως δήλωσε στη δημοτική επιτροπή ο πρόεδρός της και δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός «την τρέχουσα χρονιά σημειώθηκε σημαντική καθυστέρηση στη σύνταξη και έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 λόγω αφενός κατά κύριο λόγο της αναγκαιότητας σύναψης δανειοδότησης μεταξύ του Δήμου μας και ΤΠΔ για την ισοσκέλισή του προϋπολογισμού κι αφετέρου λόγω συγχώνευσης των Νομικών Προσώπων Δημοσίου των Δήμων βάσει των διατάξεων του Ν. 5053/2023. Μετά λοιπόν από την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 50473/1-7-2024 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, η Αναθέτουσα Αρχή προέβη σε κάθε δυνατή και τάχιστη διαδικασία ώστε να εκκινήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και πιο συγκεκριμένα με την αρ. 111 /2024 απόφασή της προέβη στην έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών, τον καθορισμό των όρων διακήρυξης του ηλεκτρονικού διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τη «Ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών Δήμου Ναυπλιέων 2024 με συντμημένη προθεσμία και συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού» ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 458.817,86 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και ο οποίος έχει λάβει α/α συστήματος στο ΕΣΗΔΗΣ 354861 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Με την παρούσα απόφαση και με δεδομένο ότι οι παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων είναι ιδιαιτέρως πολυσύχναστες και πόλος έλξης εκατοντάδων λουομένων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλούμαστε όπως εγκρίνουμε την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την παροχή της υπηρεσίας με τίτλο «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Ναυπλιέων 2024», λόγω της μη ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού έτσι ώστε να αποφευχθούν σοβαρότατα προβλήματα, καθώς η ναυαγοσωστική κάλυψη των κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του δημοσίου συμφέροντος».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis