home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρχαία Επίδαυρος: Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερμηνεύει τραγούδια του πατέρα του

Το Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου θα φιλοξενήσει δύο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις
mpithikotsis epidauros

Το Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου θα φιλοξενήσει δύο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφέροντας στους επισκέπτες και τους ντόπιους μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν ελληνική μουσική και χορό σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.

Λαϊκή Βραδιά Συναυλία – “Ένα Όμορφο Αμάξι με Δύο Άλογα”

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00, το λιμάνι θα γεμίσει με τις μελωδίες μιας ιδιαίτερης λαϊκής βραδιάς. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, γιος του αείμνηστου καλλιτέχνη και άξιος συνεχιστής του, θα παρουσιάσει ένα μοναδικό αφιέρωμα στα τραγούδια που ερμήνευσε και συνέθεσε ο πατέρας του.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης (Περιστέρι Αττικής, 11 Δεκεμβρίου 1922 – Αθήνα, 8 Απριλίου 2005) ήταν Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς ερμηνευτές και τραγουδοποιούς. Ονομάστηκε «ο Σερ» του ελληνικού τραγουδιού.

Μαζί του θα είναι η Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και η λαϊκή ορχήστρα “Γρηγόρης Μπιθικώτσης”. Αυτή η βραδιά υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε άλλες εποχές, μέσα από τις αθάνατες μουσικές του μεγάλου δημιουργού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

mpithikotsis epidauros 1

Χορευτική Εκδήλωση – “Στου Χορού τα Γυρίσματα”

Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21:00, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου θα παρουσιάσει την εκδήλωση “Στου Χορού τα Γυρίσματα”.

Συμμετέχουν ο Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών “Ο Θυρεάτης” Άστρος και ο Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος “Οι Φίλοι της Παράδοσης”. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και πολλοί μουσικοί, όπως ο Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), ο Κώστας Γεωργούλης (βιολί), ο Πάνος Τόλης (μπουζούκι), ο Γιαννούλης Μαργώνης (λαούτο, κιθάρα), και η Πολυτίμη Τόλη (τραγούδι).

Η εκδήλωση αυτή αναμένεται να καθηλώσει το κοινό με τους παραδοσιακούς χορούς και τις μελωδίες της ελληνικής παράδοσης. Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη.

epidauros agrotourismos

Έκθεση Αγροτουρισμού – “Βίωμα”

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο αυτές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου “Βίωμα”, η οποία διαρκεί από τις 5 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024. Η έκθεση αυτή φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, προβάλλοντας την τοπική αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis