home design 800x400
home design 1170Χ320

Ένα οπτικό ποίημα στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υποδέχεται το “Approach 17. Opening: The unreachable suspension point” των Yoann Bourgeois Art Company.
performances yoan bourgeois photo by studio

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υποδέχεται στην Πλατεία Συντάγματος στις 15 Ιουλίου το “Approach 17. Opening: The unreachable suspension point” των Yoann Bourgeois Art Company.

Η  παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη σύνθεση “Opening” του Philip Glass και αποτελεί ένα οπτικό ποίημα, μια απλουστευμένη απεικόνιση της υπαρξιακής τροχιάς, στην οποία παρακολουθούμε τις εναλλαγές μεταξύ κορύφωσης και πτώσης πάνω σε μια σκάλα που δεν οδηγεί πουθενά.

Ταλαντευόμενος σε ένα αόρατο όριο, ο χορευτής καταφέρνει να αποφύγει το κενό, παίζοντας με τους νόμους της βαρύτητας και της αιώρησης προκειμένου να φτάσει σε μια κατάσταση ελευθερίας μεταξύ ισορροπίας και ανισορροπίας.

Η παράσταση παρουσιάζεται στις 15 Ιουλίου (19.30, 20.30 και 21.30) στην πλατεία Συντάγματος, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis