home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Διαχωρίζεται ο τομέας της ανακύκυκλωσης από τον τομέα των απορριμμάτων

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διαχειρίζονται από δύο αντιδημάρχους
dimarxeio argous (2)

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διαχωρίσει τον τομέα της ανακύκλωσης από τον τομέα των απορριμμάτων, της καθαριότητας και της διαχείρισης οχημάτων, ώστε να διαχειρίζονται από δύο αντιδημάρχους με μεγαλύτερη συγκέντρωση στη δράση τους.

Αυτή την απόφαση είχε προηγουμένως προσβάλει ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, επικαλούμενος ότι οι τομείς καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων δεν μπορούν να ανατεθούν σε εντεταλμένο σύμβουλο, αλλά πρέπει να ανατεθούν σε αντιδήμαρχο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Καμπόσος συστηματικά ανέθετε σημαντικούς τομείς σε δημοτικούς συμβούλους και όχι σε αντιδημάρχους. Για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος ανέθεσε με σημερινή απόφασή του τον τομέα καθαριότητας, τα οχήματα και την αποκομιδή απορριμμάτων στον αντιδήμαρχο Γεώργιο Δημάκη, τον τομέα ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος στην αντιδήμαρχο Αναστασία Αργυροπούλου, και όρισε τον Αντώνιο Λιόλιο εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Παιδείας και διά βίου μάθησης.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Λιόλιο για τη συμβολή του στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και τη διοίκηση της παράταξης.

Η απόφαση του Μαλτέζου για διαχωρισμό

Αναλυτικά, στην απόφασή του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος αναφέρει:

Η πολιτική μου βούληση είναι να διαχωριστεί ο τεράστιος και με διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και υποχρεώσεις τομέας της ανακύκλωσης, στον οποίο υπεισέρχονται διαρκώς και νέα ρεύματα, από τον τομέα των απορριμμάτων, της καθαριότητας και της διαχείρισης των οχημάτων, ούτως ώστε να τους διαχειρίζονται δύο αντιδήμαρχοι με μεγαλύτερη συγκέντρωση της δράσης τους.

Την πολιτική αυτή βούληση εξέφρασα με προηγούμενη απόφαση μου, την οποία έσπευσε να προσβάλει κατά τη συνήθη τακτική του, ο ποτέ Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, ευχόμενος να προκαλέσει με τον τρόπο αυτό προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο λόγος για τον οποίο προσεβλήθη η απόφασή μου αυτή ήταν ότι δεν μπορεί να ανατίθεται ο τομέας καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων σε εντεταλμένο σύμβουλο, ενώ θα έπρεπε αναγκαστικά να ανατεθεί σε αντιδήμαρχο.

Και τα ισχυρίστηκε αυτά κάποιος, ο οποίος συστηματικά ανέθετε σε απλούς δημοτικούς συμβούλους και όχι αντιδημάρχους τομείς όπως η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, του Δημοτικού Ωδείου Άργους, του Κοινωνικού Γυμναστηρίου, τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας καθώς και της “ανάπτυξης πάσης φύσεως κοινωνικών δράσεων του Δήμου”.

Επειδή όμως δεν μπορεί ο τέως με προσφυγές – τεχνάσματα να υποβάλλει πλέον με οποιονδήποτε τρόπο προσκόμματα στην πορεία του Δήμου, προέβην με σημερινή απόφαση μου στην αναδιανομή των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων με τρόπο ώστε ο Γεώργιος Δημάκης να ορίζεται πλέον αντιδήμαρχος αρμόδιος για την καθαριότητα, τα οχήματα και την αποκομιδή απορριμμάτων, η κα Αργυροπούλου αντιδήμαρχος ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος συνεχίζοντας να είναι η αναπληρώτρια μου, ο δε Αντώνιος Λιόλιος να οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό θεμάτων Παιδείας και διά βίου μάθησης.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο και συνάδελφο Αντώνη Λιόλιο που χωρίς δεύτερη σκέψη λειτούργησε αναλογιζόμενος πρωτίστως την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση του πλάνου διοίκησης της παράταξης, η οποία επιλέχθηκε να διοικήσει τον Δήμο την επόμενη πενταετία“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis