home design 800x400
home design 1170Χ320

Τι έκαναν Ιταλοί ιστιοπλόοι στο δημαρχείο Καλαμάτας

Οι Progetto mediterranea “οργώνουν” τη Μεσόγειο μεταφέροντας το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Μεσογείου
kalamata Progetto mediterranea

Η ομάδα Ιταλών ιστιοπλόων progetto mediterranea επισκέφτηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 το Δημαρχείο Καλαμάτας και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Οι progetto mediterranea, είναι μια ομάδα ανεξάρτητων ιστιοπλόων που “οργώνουν” τη Μεσόγειο μεταφέροντας το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Μεσογείου, μέσα από τη συνεργασία, την προβολή και ανάδειξη της κουλτούρας κάθε χώρας που επισκέπτονται, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, επιδιώκοντας την ανάδειξη της κοινής κουλτούρας των κρατών που αγκαλιάζει η Μεσόγειος Θάλασσα.

Μάλιστα, φέρουν συμβολικά και σημαία, με κυρίαρχο το δέντρο της ελιάς, που άλλωστε είναι το δέντρο της Μεσογείου, αφού πρόκειται για κοινή καλλιέργεια στις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο.

Σημαία που απένειμαν στον Δήμο Καλαμάτας και στον Δήμαρχο ως δώρο τιμής και ευθύνης. Πέρα από την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Μεσογείου, στο πρότζεκτ τους εντάσσεται και η προστασία των θαλασσών, και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα βοηθούν σε ερευνητικά προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος και αποτροπής ρύπανσης των ακτών και των θαλασσών. Οι ίδιοι δηλώνουν ανεξάρτητοι και αυτοχρηματοδοτούμενοι σε αυτή τους την αποστολή.

Η Καλαμάτα είναι ο δεύτερος σταθμός τους στη χώρα μας μετά τη Ζάκυνθο, ωστόσο η Καλαμάτα είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου στην οποία αφιέρωσαν τη σημαία τους, ως πόλη-σύμμαχο στην ιδέα τους.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την επιστημονική ομάδα των progetto mediterranea, τους ευχήθηκε να συνεχίσουν και να πετύχουν τους στόχους τους, ενώ τους ενημέρωσε και για τις επιδιώξεις της Καλαμάτας στο πλαίσιο της ένταξής της στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030.

“Η Καλαμάτα δεν φοβάται το νέο, αντιθέτως το αποζητά. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και καινοτόμες προσπάθειες και δράσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, συγχαίροντας τους Ιταλούς ιστιοπλόους για την προσπάθειά τους. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis