home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρχαία Ολυμπία: Μετανιωμένος δηλώνει ο 84χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του στην Αγία Τριάδα

Ο 84χρονος πυροβόλησε τον 52χρονο κτηνοτρόφο και πατέρα τεσσάρων παιδιών το προηγούμενο καλοκαίρι
astynomia αστυνομία

Ο 84χρονος κατηγορούμενος, προσωρινά κρατούμενος στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, εμφανίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για την άγρια δολοφονία του 52χρονου συγχωριανού του, το περασμένο καλοκαίρι στην Αγία Τριάδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», παρότι αποδέχθηκε την πράξη, αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε να κριθεί η πράξη ως ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής και να αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός του κατηγορουμένου.

Αντίθετα, η υπεράσπιση αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του αδερφού του θύματος, ισχυριζόμενη ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε λόγω πρακτικών λόγων.

Μαρτυρίες και Περιγραφή του Εγκλήματος

Ο αδερφός του θύματος και μάρτυρας της δολοφονίας, περιέγραψε τον τρόπο που ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τον 52χρονο δύο φορές πισώπλατα από απόσταση τεσσάρων μέτρων. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε αλλά δεν τον πέτυχε, ενώ προσπάθησε να τον χτυπήσει με το κοντάκι του όπλου. Ο αδερφός του κατάφερε να του πάρει το όπλο, ενώ ο κατηγορούμενος υποκρινόταν ότι έπιασε το κεφάλι του και έφυγε. Ο αδερφός του θύματος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως «αδίστακτο» και σημείωσε ότι το θύμα δεν επιτέθηκε ποτέ στον 84χρονο.

Επίσης, αστυνομικός που παρευρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και μια κάτοικος της Αγίας Τριάδας που άκουσε τον διαπληκτισμό κατέθεσαν ως μάρτυρες.

Συνέχεια της Δίκης

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου, με την αναμενόμενη πρόταση του Εισαγγελέα και την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Το Χρονικό του Εγκλήματος

Ο 52χρονος κτηνοτρόφος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, δολοφονήθηκε στις 20 Ιουνίου 2023 από τον 84χρονο συγχωριανό του σε αγροτική περιοχή στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας. Το θύμα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κατηγορούμενο, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τα ζώα του θύματος που βρέθηκαν σε χωράφι του. Ακολούθησε λογομαχία, κατά την οποία ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τον Μενούνο με καραμπίνα. Οι δύο άνδρες είχαν συγγενικές σχέσεις, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν συγγενής εξ’ αίματος με τη σύζυγο του θύματος, ενώ ζούσαν σε γειτονικά σπίτια.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis