home design 800x400
home design 1170Χ320

Γύθειο: Συνταξιούχος άφησε την τελευταία του πνοή στη διαδρομή προς Τρίπολη – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας
Ασθενοφόρο

Στις 3 Ιουλίου 2024, ένας συνταξιούχος 69 ετών, πέθανε από έμφραγμα ενώ έκανε διακοπές στην περιοχή του Γυθείου. Όπως αναφέρει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, το διαλυμένο Κέντρο Υγείας Γυθείου δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει, ενώ δεν υπήρξε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του. Πέθανε στη διαδρομή από Σπάρτη προς Τρίπολη.

Η έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών στη Λακωνία οδηγεί ασθενείς σε άλλους νομούς ή ακόμα και στον θάνατο.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας ζητά άμεσες εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών για το περιστατικό, ενώ τονίζει πως ο πρωθυπουργός, παρά την κατάσταση, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Απαιτεί, ακόμα, δημόσια, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους, ενίσχυση των νοσοκομείων Λακωνίας, στελέχωση και λειτουργία των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, στελέχωση του ΕΚΑΒ με διπλασιασμό των ασθενοφόρων και ανάκληση της απόφασης για στελέχωση ασθενοφόρων με μη ειδικευμένο προσωπικό.

Η καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Αναλυτικά, η καταγγελία αναφέρει:

“Xτες, 3/7/2024, (πέθανε στο δρόμο) ένας συνάδελφός μας (69 ετών) μετά από έμφραγμα που έπαθε στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου που έκανε διακοπές, θύμα του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας.

Στο διαλυμένο Κέντρο Υγείας του Γυθείου δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν τίποτα ενώ δεν πήγε καν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και να τον πάει στο ΚΥ και πήγε μόνος του.

Και στη διαδρομή από Σπάρτη προς την Τρίπολη άφησε την τελευταία του πνοή.

Τα αποτελέσματα είναι τραγικά, συνεχή και επαναλαμβανόμενα, με αποτέλεσμα λόγω των ελλείψεων αυτών, να ταλαιπωρούνται ασθενείς από τη μια άκρη της Λακωνίας στην άλλη ή και να αναγκάζονται να πάνε σε άλλο νομό να βρουν σε εφημερία την ειδικότητα που χρειάζονται. Ενώ, στη χειρότερη περίπτωση να χάνονται ανθρώπινες ζωές όπως έγινε με το χθεσινό περιστατικό (ζητάμε άμεσα υπεύθυνες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες) 

Ενώ το χάλι στο ΕΣΥ διευρύνεται ο κος Πρωθυπουργός χθες, επισκεπτόμενος το Υπουργείο Υγείας καλεί για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του.

Απαιτούμε:

  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Δημόσια καθολική και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
  • Ενίσχυση και λειτουργία των νοσοκομείων της Λακωνίας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με αύξηση του προϋπολογισμού τους και κάλυψη άμεσα όλων των οργανικών θέσεων. Επαναφορά του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Μολάων, ως Γενικό Νοσοκομείο και αύξηση των οργανικών θέσεων.
  • Στελέχωση και πλήρη λειτουργία των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων του νομού. Αναβάθμιση του εξοπλισμού τους.
  • Στελέχωση τώρα του ΕΚΑΒ, διπλασιασμός (τουλάχιστον) στα ασθενοφόρα να εξυπηρετούν την Λακωνία. Ανάκληση της ΠΝΠ που προβλέπει στελέχωση ασθενοφόρων με οδηγούς του πυροσβεστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των δήμων καθώς και την διακομιδή των ασθενών με την συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis