home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Για πρώτη φορά υποβρύχιο drone στο φράγμα του Αναβάλου

Θα διεξάγει ενδελεχή έλεγχο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του φράγματος
argolida matzoubis fragma anavalou

Υπεγράφη, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου, η σύμβαση για την υποθαλάσσια και εναέρια επιθεώρηση του φράγματος του Αναβάλου, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της διαχείρισης και της ποιότητας του νερού στην περιοχή.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την χρήση ενός υποβρύχιου drone για πρώτη φορά στο φράγμα, το οποίο θα διεξάγει ενδελεχή έλεγχο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του φράγματος. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες νερού για τον έλεγχο της ποιότητάς του.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 13.640 ευρώ, και αναμένεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του φράγματος και την ποιότητα του νερού, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης για την επιθεώρηση του φράγματος του Αναβάλου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού. Η χρήση προηγμένης τεχνολογίας για πρώτη φορά στην Περιφέρειά μας, όπως το υποβρύχιο drone, θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση του φράγματος και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωσή του. Αυτό το έργο εντάσσεται στη στρατηγική μας για την προστασία των φυσικών πόρων και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού για τους πολίτες μας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis