home design 800x400
home design 1170Χ320

Φαντασμαγορικά Μιαούλεια στην Ύδρα

Τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, συγχρονισμένα με μουσική χορογραφία, στο τέλος του δρώμενου ήταν αυτά που εντυπωσίασαν το κοινό και έκλεισαν ευχάριστα τη βραδιά

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Φαντασμαγορικά Μιαούλεια στην Ύδρα
miaouleia 2024 (3)

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις των Μιαουλείων 2024. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις και δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας των Μιαουλείων, οι επισκέπτες της Ύδρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, εγκαίνια εκθέσεων, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, χορευτικά δρώμενα με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και εσπερίδα αφιερωμένη στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Επίσης, επισκέπτες και φίλοι της Ύδρας είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο λιμάνι της Ύδρας σε μία συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος μας και την επόμενη μέρα να απολαύσουν το δρώμενο των Μιαουλείων με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας λίγο έξω από το λιμάνι της Ύδρας.

miaouleia 2024 (4)

Τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, συγχρονισμένα με μουσική χορογραφία, στο τέλος του δρώμενου ήταν αυτά που εντυπωσίασαν το κοινό και έκλεισαν ευχάριστα τη βραδιά της εκδήλωσης.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή του νησιού μας, την ιστορία του και τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη. Επίσης, ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Μαρία Κάτσικα, για τον άριστο συντονισμό των εκδηλώσεων, τους μαθητές και διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων του νησιού μας που συμμετείχαν για πρώτη φορά, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου, και συνόδευσαν με τις σημαίες των σχολείων τους τη μεταφορά της Αργυράς Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας στον Καθεδρικό Ναό. Τέλος, με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων έκανε την εξής δήλωση: «Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, η πιο σημαντική και πολύτιμη παρακαταθήκη των Μιαουλείων 2024».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis