home design 800x400
home design 1170Χ320

Η ατομική έκθεση της εικαστικού Μαρίας Ρούσσου στο Ναύπλιο

Η ατομική έκθεση  της Μαρίας Ρούσσου  με θέμα «Θάλασσα, Ήλιος & Ουρανός, Έκρηξη Ζωής» θα διαρκέσει από το Σάββατο 6 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.
atomiki ekthesi marias roussou 1

Το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια – vernissage της ατομικής έκθεσης της εικαστικού Μαρίας Ρούσσου,  με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά, στη Vasiliki – galerie d’art, Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1, στο Ναύπλιο.

Η εικαστικός Μαρία Ρούσσου, με καταγωγή  από την Ερμούπολη Σύρου, σπούδασε και αποφοίτησε από το κολλέγιο Βακαλό Art & Design το 1988.

Εργάστηκε  για μια δεκαετία στο χώρο της διαφήμισης και στη συνέχεια σαν δασκάλα εικαστικών σε δημοτικά σχολεία, οπότε   δημιούργησε και  το δικό της εικαστικό εργαστήριο για παιδιά.   Παράλληλα παρουσιάζει τα έργα της σε ομαδικές εκθέσεις. 

Μετά την πανδημία αποφασίζει να επικεντρωθεί στη μοναδική της αγάπη, την ζωγραφική. 

Όπως γράφει η Μαρία Ρούσσου, «κατά  την διάρκεια της πανδημίας, της δίνεται τροφή για σκέψη και χρόνος για το τι ειναι πραγματικά η ζωή και πως όλο αυτό μπορεί  να το αποδώσει  σε τέχνη. 
Ποια είναι τα στοιχεία αυτά που δημιουργούν χαρά, και ευζωια στον άνθρωπο; 

Ποια είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής; 
Πώς επαναφέρουμε στο μυαλό μας ευτυχισμένες στιγμές και πως συνδέονται  αυτές ; 
Ποια είναι αυτά τα στοιχεία και αυτές οι εικόνες ;»
Είναι τα ερωτήματα που της δημιούργησαν την ιδέα αυτής της έκθεσης  με θέμα την Θάλασσα, τον  Ήλιο και τον Ουρανό. Τρία στοιχεία  που δημιουργούν την μεγάλη έκρηξη της ζωής.
Στοιχεία τόσο αναγκαία για την χαρά και την ευζωία του άνθρωπου ενώ ταυτόχρονα είναι και η κινητήρια δύναμη της ζωής». 

Εκεί εστιάζονται λοιπόν τα έργα της και μας δίνουν συναισθήματα ευφορίας και χαράς, επικαλούνται μνήμες του παρελθόντος μέσα από τα χρώματα και τους όγκους, και μας οδηγούν στο αέναο ταξίδι της ζωής.

atomiki ekthesi marias roussou

Τα έργα της είναι δουλεμένα με μικτές τεχνικές, με ανάγλυφο περιβάλλον και αρκετές φορές με τρισδιάστατες μορφές. Υλικά όπως υφάσματα, άμμος, βότσαλα  βρίσκονται και παντρεύονται με ακρυλικά, με χρώματα αγιογραφίας, με υγρό γυαλί, με χρώματα σμάλτου και δημιουργούν αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η ατομική έκθεση  της Μαρίας Ρούσσου  με θέμα «Θάλασσα, Ήλιος & Ουρανός, Έκρηξη Ζωής» θα διαρκέσει από το Σάββατο 6 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis