home design 800x400
home design 1170Χ320

Η Νέα Επίδαυρος πεδίο μελέτης από φοιτητές του ΕΜΠ

Η μελέτη αφορά τη δημιουργία σύγχρονων κτηρίων με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Νέας Επιδαύρου.
Νέα Επίδαυρος φοιτητές

Η ενσωμάτωση σύγχρονου δημόσιου κτηρίου σε παραδοσιακό περιβάλλον αποτέλεσε το θέμα της μελέτης που εκπονήθηκε από φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Ο επιλεγμένος τόπος για αυτή τη μελέτη ήταν η Νέα Επίδαυρος, ένα χωριό πλούσιο σε ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Η μελέτη και η παρουσίαση

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο παραδοσιακό κτήριο που φιλοξενεί το Μουσείο της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης του Ελληνικού Κράτους, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Η διδάσκουσα του ΕΜΠ, Ρίβα Λάββα, εξήγησε ότι περίπου 30 φοιτητές εργάστηκαν στη μελέτη και χαρακτήρισε τη Νέα Επίδαυρο ως «πραγματικό διαμάντι» λόγω της πλούσιας αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Ανάλυση και προτάσεις

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, οι φοιτητές διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα στο χωριό, μελετώντας την αρχιτεκτονική, την πολιτιστική και την κοινωνική δομή. Συνομίλησαν με τους κατοίκους, ανακάλυψαν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και επισκέφθηκαν σημαντικά αξιοθέατα όπως το βυζαντινό κάστρο.

Στο τέλος της μελέτης, οι φοιτητές παρουσίασαν προτάσεις για την κατασκευή σύγχρονων κτηρίων σε ένα δημοτικό οικόπεδο με πανοραμική θέα. Οι προτάσεις ήταν προσαρμοσμένες στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την αισθητική της Νέας Επιδαύρου και περιλάμβαναν διάφορες δραστηριότητες όπως:

  • Επαγγελματική κατάρτιση εφήβων σε παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής
  • Διατήρηση παραδοσιακών τεχνών
  • Υπηρεσίες ψυχικής θεραπείας και διαχείρισης άγχους

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis