home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Διαξιφισμοί Ορφανού – Κωστούρου για το «φεσωμένο» Φεστιβάλ

Το χρέος για το περσινό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι στα 37.200 ευρώ – Τι αναφέρουν δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση
Κωστούρος Ορφανός

Διαξιφισμοί Δημήτρη Ορφανού και Δημήτρη Κωστούρου με αφορμή το 33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου που κάνει εγκαίνια απόψε Σάββατο 29 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος.

Η «Επόμενη Μέρα» απαντώντας στα όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου για τα χρέη από το περσινό φεστιβάλ, το οποίο παραμένει απλήρωτο ένα χρόνο μετά, απάντησε θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα.

Τα όσα ανήρτησε η παράταξη Κωστούρου δεν έμειναν αναπάντητα από τη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρει η παράταξη Ορφανού «Όραμα Δημιουργίας»:

«Ντροπή!!! Αυτή είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στις παραληρηματικές, αήθεις επιθέσεις με ύβρεις και ψέματα, του καταδικασθέντος από τη λαϊκή συντριπτική πλειοψηφία πρώην Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, ο οποίος έφτασε στο σημείο την ημέρα των εγκαινίων του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου, ξεπερνώντας και το γνωστό εαυτό του, να προσβάλει και να υποτιμά το πρόσωπο και την προσωπικότητα του Διευθυντή του Φεστιβάλ, ο οποίος τα 34 χρόνια συνεργασίας του με όλους τους Δημάρχους και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα να ακουστεί έστω κάτι σε βάρος του.

Αλλά προκαλεί ανερυθρίαστα και για το χρέος των 37.200 Ευρώ που αυτός όφειλε να εξοφλήσει για το Φεστιβάλ του 2023 και θα πληρώσει η νέα Δημοτική Αρχή Ορφανού.

Και αντί να λέει αυτές τις εξυπνάδες ότι ο ίδιος δεν πήρε κανένα δάνειο, ας μας πει πώς θα πλήρωνε ο ίδιος τους υπαλλήλους του Δήμου και τα λειτουργικά έξοδα για να λειτουργήσει ο Δήμος το μήνα Ιούνιο, όταν για τους ΚΑΠ του Ιουνίου, αντί για 484.311 Ευρώ ο Δήμος μας πήρε ένα ολόκληρο μηδενικό Ευρώ (0€), καθώς παρακρατήθηκε όλο το ποσό για δικές του οφειλές και δάνεια;

Και μάλιστα, αυτά τα ποσά που παρακρατούνται, δεν αφορούν και ποσά που οφείλονται στους προμηθευτές του Δήμου.

Και για να τελειώνουμε, γιατί δεν έρχεται στα Δημοτικά Συμβούλια και τη Δημοτική Επιτροπή, γιατί δεν θέτει ερωτήματα στην Απολογιστική για να καταγραφούν επίσημα οι απόψεις του και να πάρει δημόσια τις απαντήσεις, αλλά μοιράζει φέιγ βολάν στα Facebook και τα πιστά του ΜΜΕ;

Πιστεύει ότι έτσι κάνει αντιπολίτευση;

Μπορεί βέβαια να βλέπει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, όχι απλά τα καταφέρνει, αλλά ότι καλό βρήκε το προχωρά ακόμα καλύτερα.

Και αυτό είναι που δεν αντέχει».

ΔΤ ΝΤΡΟΠΗ 29 6 24

Τι έγραψε η «Επόμενη Μέρα» για το Φεστιβάλ

Όπως έγραψε αρχικά η «Επόμενη Μέρα»:

«Πόσο μας κοστίζει και πως πληρώνουμε το 33ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Το 2012 όταν αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου η οφειλή προς την εταιρεία που διοργανώνει το μουσικό φεστιβάλ του Ναυπλίου ήταν 120.000 €!

Ποτέ δε βγήκαμε σε συνέντευξη τύπου να μιλήσουμε, να ρωτήσουμε, να καταλογίσουμε οτιδήποτε ή να πούμε στον καλλιτεχνικό διευθυντή να αναφερθεί στις προηγούμενες οφειλές!

Θα πείτε άλλοι άνθρωποι άλλη νοοτροπία και άλλη στάση ζωής! Πραγματικά!

Βλέποντας όμως την συνεχόμενη προσπάθεια να καλύψουν την ανεπάρκεια και την αδυναμία τους πετώντας λάσπη ήρθε η ώρα να μιλήσουμε!

Ερωτάται η δημοτική αρχή αν έχει κάποιον υπεύθυνο και αρμόδιο.

1. Με ποιον τρόπο ανατέθηκε η φετινή διοργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ;

2. Πόσο κοστίζει το φετινό Μουσικό Φεστιβάλ;

3. Πως χρηματοδοτείται το φετινό Μουσικό Φεστιβάλ;

4. Με ποια διαδικασία διασφαλίζεται η διοργάνωση από το Δήμο Ναυπλιέων του φετινού Μουσικού Φεστιβάλ;

Η δημοτική αρχή της διαφάνειας, της νομιμότητας και του ανοικτού Δήμου, αυτή που μας κουνάει το δάχτυλο καλείται να δώσει απαντήσεις. Αναμένουν οι δημότες και οι πολίτες του Δήμου τις απαντήσεις σας.

ΥΓ: Η δημοτική αρχή που πριν κλείσει 6 μήνες χρέωσε το Δήμο και τους Δημότες με δάνειο 11,9 εκ € (7,9εκ. κεφ. +4εκ. τόκους) ανέλαβε λέει να κλείσει και αυτή την πληγή των 35.000€; Η αλήθεια δεν κρύβεται.

ΥΓ2: Δυσφημίζετε τον πολιτιστικό τομέα του Δήμου για να εξυπηρετήσετε μικροπολιτικά συμφέροντα.

ΥΓ3: Καλή επιτυχία στο 33ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου».

Σε νεότερη ανάρτησή της η παράταξη Κωστούρου αναφέρει:

«Το μουσικό φεστιβάλ Ναυπλίου για το 2023 τελείωσε στις 16 Ιουλίου 2023! 8 Αυγούστου 2023 ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος! 8 Οκτωβρίου 2023 έγιναν οι εκλογές! 1 Ιανουαρίου 2024 ανέλαβε η τωρινή δημοτική αρχή! Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου ξεκινά σήμερα 29 Ιουνίου 2024!

Ανάληψη καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής 6 μήνες!!!! Για τι φέσια μιλάτε τώρα εσείς;;;

Όταν δεν ξέρεις όμως τι σου γίνεται στο Δήμο, όταν προτίμησες να συκοφαντείς αντί να συντάσσεις προϋπολογισμό, όταν αντί να ξεκινήσεις τη δουλειά όπως είχες υποσχεθεί παίρνεις δάνειο με τόκους 4εκ. ευρώ και όταν έχεις συνηθίσει να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους, ξυπνάς ένα πρωί και βλέπεις ότι δεν «φέσωσαν» το φεστιβάλ οι προηγούμενοι εσύ το «φέσωσες» με την ανυπαρξία και την αδράνεια σου!!

Ακόμα Περιμένουμε τις απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα!

  1. Με ποιον τρόπο ανατέθηκε η φετινή διοργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ;
  2. Πόσο κοστίζει το φετινό Μουσικό Φεστιβάλ;
  3. Πως χρηματοδοτείται το φετινό Μουσικό Φεστιβάλ;
  4. Με ποια διαδικασία διασφαλίζεται η διοργάνωση από το Δήμο Ναυπλιέων του φετινού Μουσικού Φεστιβάλ;»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis