home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανακάμπτει η εστίαση: Αύξηση τζίρου με αποκλίσεις στην Πελοπόννησο

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2024
Ναύπλιο Παλιά Πόλη

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο στον κλάδο της Εστίασης στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο κάδος δείχνει να ανακάμπτει σταδιακά αλλά χαρακτηριστικές είναι και οι αποκλίσεις που παρατηρούνται ανά νομό.

Πελοπόννησος

Όσο αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη μεγαλύτερη αύξηση είχε η Λακωνία με +27%, με τη Μεσσηνία να ακολουθεί με +24%, η Αρκαδία +17% και η Αργολίδα +17%.

Τα στοιχεία κύκλου εργασιών εστίασης Α΄τριμήνου 2023 απουσιάζουν για την Κορινθία, επομένως δεν μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα για την μεταβολή του τζίρου στην περιοχή.

Ηλεία – Αχαΐα

Η Δυτική Ελλάδα παρουσίασε επίσης αύξηση σε όλες τις περιοχές της, με την Αιτωλοακαρνανία στο +25%, το Νομό Ηλείας στο +20% και την Αχαΐα στο +18%.

Ακόμα δεν ήρθαν οι τουρίστες

Να σημειωθεί πως αυτή είναι μια περίοδος που τα έσοδα των επιχειρήσεων του κλάδου προέρχονται κυρίως από την τοπική κατανάλωση και από τον εσωτερικό τουρισμό, όπως επισημαίνει στη δική της ανάλυση η εταιρεία τουριστικών ερευνών Tourix.

Αναλύοντας τα έσοδα των 1.8 δις ευρώ των επιχειρήσεων της εστίασης σε όλη την ελληνική επικράτεια για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, παρατηρείται ότι σημειώνεται αύξηση σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας σε ετήσια βάση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis