home design 800x400
home design 1170Χ320

Ποινική δίωξη στους επιβάτες της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα

Εντοπίστηκαν υπολείμματα κροτίδων στη στεριά
Φωτιά Ύδρα

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος των ενήλικων αλλοδαπών επιβατών της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1», άσκησαν οι εισαγγελικές Αρχές για τη φωτιά που προκλήθηκε στην Ύδρα.

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr, η δίωξη αφορά τους οκτώ ενήλικους επιβάτες, καθώς οι υπόλοιποι δύο είναι ανήλικοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η συνδρομή των Αρχών του Καζακστάν.

Εντοπίστηκαν υπολείμματα κροτίδων στη στεριά

Η έρευνα από την ανακριτική αρχή στο σημείο όπου προκλήθηκε η φωτιά αποκάλυψε νέα στοιχεία. Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής επισκέφτηκαν τον όρμο και εντόπισαν υπολείμματα κροτίδων.

Σε σχέση με την υπόθεση, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους.

Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία Πειραιά εξέτασε την αρχική έρευνα για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα. Το κύριο ερώτημα είναι εάν υπήρξαν παραλείψεις που επέτρεψαν στους ενοικιαστές του σκάφους να αποχωρήσουν από τη χώρα, παρά τις έντονες υποψίες ότι είχαν συμμετοχή στην πυρκαγιά.

Εξηγήσεις είχε ζητήσει η ηγεσία της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εκκένωση των επιβατών του θαλαμηγού «Περσεφόνη 1», ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αιτήθηκε από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να του παρασχεθούν εξηγήσεις για τις ενέργειές τους, καθώς και αναφορές για τις δράσεις τους, ορίζοντας προθεσμία 24 ωρών για την απαίτησή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Πυροσβεστικό Σώμα ζητήθηκε να παράσχει εξηγήσεις προς τις αρχές του Πολιτικής Προστασίας και της Λιμενικής Αστυνομίας, πριν από την εισαγγελική διαταγή για την εξέταση ενδεχόμενων ευθυνών από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διαβίβασε τις απαντήσεις του σχετικού εγγράφου προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα που διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας ταυτόχρονα τη διεύθυνση να ενημερώσει για κάθε συμπέρασμά της, προκειμένου να αναληφθούν άμεσες διοικητικές ευθύνες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis