home design 800x400
home design 1170Χ320

Αίγιο: Της υποσχέθηκαν επίδομα που καταργήθηκε και της πήραν 10.000 ευρώ

Θύμα μια γυναίκα που πείστηκε να δώσει τους κωδικούς του e-banking της και έχασε 10.000 ευρώ.
Απάτη

Ακόμα και σήμερα, πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες πέφτουν θύματα απατεώνων που εκμεταλλεύονται την παραπληροφόρηση σχετικά με το επίδομα market pass, το οποίο έχει καταργηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Η τελευταία περίπτωση εξαπάτησης σημειώθηκε στο Αίγιο, με θύμα μια γυναίκα που πείστηκε να δώσει τους κωδικούς του e-banking της και έχασε 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ένας άνδρας της τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της, προσποιούμενος τον λογιστή. Ο υποτιθέμενος λογιστής διαβεβαίωσε τη γυναίκα ότι δικαιούται το επίδομα και “προσφέρθηκε” να φροντίσει για την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό της λογαριασμό. Με την υπόσχεση αυτή, κατάφερε να την πείσει να του δώσει τους απόρρητους κωδικούς του e-banking της.

Δυστυχώς, αντί να δει τα χρήματα του επιδόματος στον λογαριασμό της, η γυναίκα είδε έντρομη ότι είχαν μεταφερθεί 10.000 ευρώ από τον λογαριασμό της σε έναν άλλο λογαριασμό. Άμεσα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Αιγιαλείας, και οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Αυτή η περίπτωση αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση για την ανάγκη αυξημένης προσοχής και ενημέρωσης του κοινού, ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά εξαπάτησης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis