home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο δήμος Πόρου πρόθυμος να συνδράμει στην Ερμιονίδα αν χρειαστεί

Ο Δήμαρχος Πόρου εκφράζει την συμπαράσταση του στο Δήμαρχο Ερμιονίδας
Πόρος

Την υποστήριξή του προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο εξέφρασε ο Δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής, μετά και τη χθεσινή φωτιά στο Κρανίδι, η οποία ήταν η δεύτερη στην περιοχή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα:

«Εκφράζω την συμπαράσταση μου στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Γεωργόπουλο για την δεύτερη συνεχή πυρκαγιά που αντιμετωπίζει μόλις σε τρεις ημέρες και δηλώνω ότι ο Δήμος μας, αν και με εξαιρετικά περιορισμένους πόρους πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος να συνδράμει τον όμορο Δήμο, εφόσον χρειαστεί.
Ταυτόχρονα, ενημερώνω τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού, σχετικά με την πυρασφάλεια και την πολιτική προστασία τα κάτωθι:

  • Σύσσωμος ο Δήμος, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από την Τετάρτη 19/6/2024 έχει κηρυχθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (red code).
  • Τα συστήματα πυρόσβεσης, οι δεξαμενές και τα δημοτικά οχήματα έχουν συντηρηθεί και είναι έτοιμα προς χρήση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
  • Έχουν επιδιορθωθεί οι μπάρες αποκλεισμού των αντιπυρικών ζωνών στην Καλαυρία και έχει αποκλειστεί η πρόσβαση οχημάτων σε όλες τις περιοχές Natura, ήδη από το επίπεδο 3 εκδήλωσης κινδύνου πυρκαγιάς.
  • Καθόλη την διάρκεια του 24ώρου διενεργούνται περιπολίες πυροπροστασίας από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, το Κ.Ε. Πόρος, το Δασαρχείο και το Δήμο.
  • Πάνω από τέσσερα οχήματα βρίσκονται σε συνεχείς περιπολίες σε όλο το νησί, όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
  • Μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Γιάννη Βουτσινά, από αύριο Σάββατο, 22.6.2024, από τις 8:00 π.μ. αποκλείεται η πρόσβαση προς τις δημοτικές οδούς της Καλαυρίας, με εξαίρεση μόνιμους κατοίκους και εργαζομένους.
  • Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Π.Υ., το Κ.Ε. Πόρος, το Δασαρχείο, την Αστυνομία και το Λιμενικό, για την ομαλή εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων.
  • Το ασθενοφόρο του Δήμου βρίσκεται στην διάθεση των δημοτών και των επισκεπτών σε περίπτωση ανάγκης όλο το 24ωρο.

Προστατεύουμε για να προστατευθούμε»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis