home design 800x400
home design 1170Χ320

Κρανίδι: Έβγαζαν παιδιά και ηλικιωμένους από τα σπίτια για να τους σώσουν

Κάηκαν σπίτια στο Κρανίδι – δύο ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο
Φωτιά στο Κρανίδι

Δραματική περιγράφει την κατάσταση από την πυρκαγιά στο Κρανίδι, ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι κάηκαν σπίτια. Ο κος Γεωργόπουλος δήλωσε πριν από λίγο ότι με τα οχήματα του δήμου έβγαζαν τους ανθρώπους από τα σπίτια για να σωθούν.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος για την καταστροφική φωτιά στο Κρανίδι:

«Δεν είναι καθόλου καλή η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει στο Κρανίδι, πάει σε άλλες περιοχές που υπάρχουν σπίτια, που είναι κατοικημένες περιοχές εκτός Κρανιδίου, δεν έχουν έρθει τα εναέρια μέσα που έχουμε ζητήσει εδώ και πολύ ώρα. Σπίτια κάηκαν στην πόλη.

Με τα οχήματα του δήμου βγάζαμε ανθρώπους από τα σπίτια, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους».

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η φωτιά είναι πολύ επιθετική. Η φωτιά πέρασε μέσα από σπίτια στο Κρανίδι και κατευθύνεται προς την Ερμιόνη, ενώ δεν ευνοούν καθόλου οι καιρικές συνθήκες, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 95 χιλιόμετρα την ώρα.

 Εντωμεταξύ, δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφού δεν αισθάνονταν καλά από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Υπό πλήρη έλεγχο είναι οι εστίες φωτιάς στο Κρανίδι, ανέφερε στις 7.45 το απόγευμα της Παρασκευής, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννη Μαργέτας. Όπως τονίζει στην περιοχή βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο Δημήτρης Πτωχός στην φωτιά, στο Κρανίδι

Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια στις 16:00 το μεσημέρι. Ήδη έχει σταλεί μήνυμα για εκκένωση της περιοχής προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό ότι υπάρχει προσωρινή βλάβη στο 112  και ενημερώνει όσους βρίσκονται στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας να απομακρυνθούν προς Ερμιόνη

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis