home design 800x400
home design 1170Χ320

Σε πέντε μέτωπα η φωτιά στο Κρανίδι – Εκκενώσεις προς Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι

Οι Πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις – Κάηκαν σπίτια
φωτιά Κρανίδι

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σήμερα (21/6) στο Κρανίδι Αργολίδας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την πρωτεύουσα της Ερμιονίδας και οι αρχές έχουν ζητήσει την άμεση εκκένωση του οικισμού. Οι κάτοικοι έχουν ήδη μετακινηθεί προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον οικισμό του Κρανιδίου μαίνονται πέντε μέτωπα φωτιάς, με 42 πυροσβέστες, κατοίκους και εθελοντές να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών. Στο έργο της κατάσβεσης συμβάλλουν επίσης πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου Canadair.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, κάηκαν σπίτια, με την αγωνία να είναι στο κατακόρυφο.

Οι άνεμοι το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή έφταναν τα 7 και 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκόλευε τις προσπάθειες κατάσβεσης. Ωστόσο, η έντασή τους αργότερα μειώθηκε, κάτι που δίνει αισιοδοξία στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό των μετώπων.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι των ανατολικών περιοχών του Κρανιδίου, με οδηγίες για απομάκρυνση προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, λόγω της πυρκαγιάς. Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, έκανε επίσης έκκληση στους πολίτες να μετακινηθούν προληπτικά προς την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 22 οχήματα, 42 πυροσβέστες, δύο υδροφόρες και δέκα ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχώς ενισχύονται.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis