home design 800x400
home design 1170Χ320

«Ναυπλία Ενωμένη»: Προϋπολογισμός, αναταράξεις, προβλήματα

Η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Παπαδημόπουλου σχολιάζει τα τεκταινόμενα στον Δήμο Ναυπλιέων
Δημήτρης Παπαδημόπουλος Ναυπλία Ενωμένη

Η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Παπαδημόπουλου «Ναυπλία Ενωμένη» σχολιάζει τα τεκταινόμενα στον Δήμο Ναυπλιέων όσο αφορά τον προϋπολογισμό, τις αναταράξεις στην παράταξη Ορφανού και τα προβλήματα της πόλης που -σύμφωνα με την παράταξη- «παραμένουν άλυτα».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

1) Φτάσαμε Ιούνιο, για να ψηφιστεί τελικά ο προϋπολογισμός για το 2024 του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος φυσικά περιλαμβάνει και όλες τις επιβαρύνσεις (3.500.000 ευρώ σε τόκους!) από το υπέρογκο δάνειο των 7.900.000 ευρώ που λάβαμε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο η παράταξή μας καταψήφισε. Από την αρχή ζητήσαμε να γίνει διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, για να μη κληθούν να πληρώσουν οι συμπολίτες μας τις υπερτιμολογήσεις και τους τόκους. Η δημοτική Αρχή είχε άλλη γνώμη. Ζητήσαμε να υπάρξουν εγγυήσεις ότι στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους θα υπάρχει πλήρης εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, αλλά και ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ή σε άλλους δημοτικούς φόρους. Πειστική απάντηση δεν πήραμε. Αναρωτιόμαστε σε τί διαφέρει ο προϋπολογισμός αυτός από τους προηγούμενους. Και σε εκείνους και σε αυτόν ευτυχούν οι αριθμοί, αλλά η πόλη δεν ευημερεί. Ως εκ τούτου ψηφίσαμε «λευκό», δίνοντας, παράλληλα, έναν επαρκή χρόνο στη δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την πολιτική της και να κριθεί γι’ αυτήν. Πολύ φοβόμαστε όμως πως τον επόμενο χρόνο, θα είμαστε και πάλι στην ίδια οικονομική κατάσταση και θα ζητάμε χρήματα από τους δημότες.

2) Υπάρχει αναβρασμός στο εσωτερικό της νέας δημοτικής Αρχής. Διαγραφές στελεχών, διάχυτη υπεροψία και αλαζονεία, συνεχείς διαπληκτισμοί μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας και συμμάχων τους. Έρχονται τώρα στην επιφάνεια οι συνέπειες των ανίερων προεκλογικών συμμαχιών, στις οποίες στηρίχτηκε η παράταξη του Δημάρχου για να κερδίσει τις εκλογές. Όμως σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το Δήμο μας, αυτό θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Ο Δήμαρχος κ. Ορφανός πρέπει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες του, να συμμαζέψει τους, αιρετούς και μη, παράγοντες της παράταξής του και να τους βάλει να δουλέψουν για το καλό της πόλης μας. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.

3) Οι (προεκλογικές και μετεκλογικές) υποσχέσεις της παράταξης του κ. Ορφανού προς τους κατοίκους της πόλης του Ναυπλίου, φαίνονται πως δεν τηρούνται. Η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από ιδιώτες επαγγελματίες συνεχίζεται αμείωτη. Η λύση όλων των προβλημάτων έχει αφεθεί στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, όταν αυτή συσταθεί. Μέχρι τότε όμως τι θα γίνει; Είναι ολοφάνερη η αδυναμία της πλειοψηφίας του κ. Ορφανού, να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας. Η Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου έχει αφήσει τα στρατηγικής σημασίας θέματα (Μαρίνα, Εμπορικό Κέντρο Μαρίνας, Καραθώνα κ.α.) στην τύχη τους. Ας αφήσουμε τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες με διάφορους πολιτικούς που περνούν από την πόλη μας, ενόψει εκλογών και ας τους θέσουμε τα θέματα που πονούν την πόλη, τα χωριά της Ναυπλίας και τους κατοίκους της.

Τελικά, στραβά αρμενίζουμε (σαν πόλη) και δεν είναι στραβός ο γιαλός.

Η δημοτική παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» και ο επικεφαλής της ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ θα συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες, να συζητά και να δρα μαζί τους, παρεμβαίνοντας δυναμικά, όπου αυτό απαιτείται».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis