home design 800x400
home design 1170Χ320

Συμπόρευση για Carl-Steinmeier-Mittelschule και 2ο Λύκειο Ναυπλίου

Συνεργασία του σχολείου από το Ναύπλιο με το Λύκειο από το Ottobrunn Μονάχου
Συνεργασία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου με το Λύκειο Carl-Steinmeier-Mittelschule από το Ottobrunn Μονάχου

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου το 2ο Λύκειο Ναυπλίου εκπροσώπους από το Λύκειο Carl-Steinmeier-Mittelschule του Ottobrunn Μονάχου, τη διευθύντρια Christina Schmidt και την καθηγήτρια Anna Pinakidou, τον κ. και την κ. Hans Schmidt καθώς και τον δήμαρχο του Ottobrunn κ. Thomas Loderer.

Κοινό σημείο των δύο σχολείων, εκτός από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, αποτελεί η διαπίστευση στα πλαίσια του προγράμματος Erαsmus+ που δίνει μοναδικές ευκαιρίες και δυνατότητες γνωριμίας, επαφών και καλλιέργειας σχέσεων ανάμεσα στα μέλη των δύο σχολικών αλλά και των ευρύτερων κοινοτήτων: εκπαιδευτικών – μαθητών/τριών-συλλόγων γονέων και κηδεμόνων – τοπικών αρχών κ.ά.

Η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ναυπλίου Ιωάννα Γρηγορίου με την ομάδα από το Ottobrunn είχε συνάντηση η οποία είχε ως στόχο την προετοιμασία των αμοιβαίων κινητικοτήτων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά, για μία εβδομάδα το κάθε σχολείο στο Ναύπλιο και στο Ottobrunn αντίστοιχα αλλά και την περαιτέρω συνεργασία των δύο σχολείων.

Συζήτησαν τα θέματα που θα απασχολήσουν τις ομάδες των δύο σχολείων και έθεσαν τους άξονες εργασίας και συνεργασίας οι οποίοι είναι οι εξής:

  1. Προώθηση της αποδοχής και της εκτίμησης των πολιτισμικών διαφορών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.
  2. Περαιτέρω ανάπτυξη του σχολικού προφίλ όσον αφορά τα μέτρα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.
  3. Περαιτέρω ανάπτυξη του σχολικού προφίλ όσον αφορά την υπεύθυνη και βιώσιμη χρήση των οικολογικών πόρων.
  4. Μετεκπαίδευση στη χρήση ψηφιακών μέσων.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ottobrunn περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου από το Ναύπλιο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis