home design 800x400
home design 1170Χ320

Στον… φούρνο η Πελοπόννησος: Πού «χτύπησε» 38αρια ο υδράργυρος

Το παράδοξο με την αλλαγή ανέμου στην Καλαμάτα

Το πρώτο κύμα καύσωνα για το 2024 επελαύνει, με αποτέλεσμα πολύ υψηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα (4/6) και οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Στον πίνακα του Meteo, παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας και φαίνεται πως η Ελευσίνα έκανε ρεκόρ με 39,2 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα, στη Θήβα (εθνική οδός) ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39,1 βαθμούς, στους Αγίους Θεοδώρους 38,7 βαθμούς, ενώ σε Ασπρόπυργο, Άμφισσα και Σπάρτη 38,6 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία έφτασε τους 38,4 βαθμούς Κελσίου.

kairos pinakas

Πόσο γρήγορα ανέβηκε η θερμοκρασία στην Καλαμάτα

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε στο X πίνακα των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν σε περιοχές της Πελοποννήσου. «Αλλού αύρα (27,9°C) κι’ αλλού λάβρα (38,2°C)», έγραψε.

Πότε υποχωρεί το κύμα ζέστης

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπουλούλου, τόνισε ότι την Πέμπτη έρχεται βοριάς στο Αιγαίο που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές.

Ωστόσο τη νέα εβδομάδα περιμένουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας με αισθητή ζέστη.

Ο καιρός της Τετάρτης

Σύμφωνα με το meteo, αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 32, στη Θεσσαλία από 19 έως 37, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 39, στις Κυκλάδες από 19 έως 37, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 36 και στην Κρήτη από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis