home design 800x400
home design 1170Χ320

82 οικογένεις επέλεξαν φέτος το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας – Αρνητική απάντηση της Β/θμιας για παραπάνω τμήματα

Συνολικά 82 οικογένειες από όλο το Νομό, εκτιμώντας την αξία που έχει η προσφορά παιδείας στα παιδιά μέσα από τις διαδικασίες ενός Μουσικού Σχολείου
Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Πολλές οικόγενεις επέλεξαν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Δεδομένου του πλήθους των αιτημάτων, το Σχολείο και οι Καθηγητές του εκδήλωσαν μαζικά την διάθεση τους η νέα σχολική χρονιά να διαθέτει τρία 3 τμήματα της Α’ Γυμνασίου, με σκοπό την ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων των παιδιών, όμως αυτή η πρόθεση αντιμετωπίστηκε αρνητικά από την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδας. 

Συνολικά 82 οικογένειες από όλο το Νομό, εκτιμώντας την αξία που έχει η προσφορά παιδείας στα παιδιά μέσα από τις διαδικασίες ενός Μουσικού Σχολείου ζήτησαν την εγγραφή των παιδιών τους στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, αναφέρει το σχολείο, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως “δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους αυτής της άρνησης. Εάν αυτές έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές δηλώνουμε ότι αυτά τα επιχειρήματα είναι προσχηματικά. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τέτοιου τύπου προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν έστω και με προσωρινού τύπου μέτρα“.

Η απόφαση του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 εξέδωσε την παρακάτω απόφαση:

“Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στις 31-05-2024 η υποβολή αιτημάτων των αποφοίτων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας για την εγγραφή τους στην Α’ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για την σχολική χρονιά 2024/2025. 

Προς μεγάλη μας έκπληξη, αλλά και χαρά, διαπιστώσαμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών που υποβλήθηκαν φέτος από μαθητές και μαθήτριες είναι 82. 

Παρά τα όποια προβλήματα, την μεγάλη απόσταση του σχολείου από τα αστικά κέντρα και τόσα άλλα, 82 οικογένειες από όλο το Νομό, εκτιμώντας την αξία που έχει η προσφορά παιδείας στα παιδιά μέσα από τις διαδικασίες ενός Μουσικού Σχολείου ζήτησαν την εγγραφή των παιδιών τους στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. 

Δεδομένου του πλήθους των αιτημάτων, το Σχολείο και οι Καθηγητές του εκδήλωσαν μαζικά την διάθεση τους η νέα σχολική χρονιά να διαθέτει τρία (3) τμήματα της Α’ Γυμνασίου, με σκοπό την ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων των παιδιών. 

Από την πλευρά μας ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνουμε ότι αποτελεί πάγια θέση μας η καθολική εγγραφή, όλων των παιδιών που αιτούνται να φοιτήσουν στα Μουσικά Σχολεία.

Πέρα από το αυτονόητο δικαίωμα το κάθε παιδί να έχει πρόσβαση στις δομές της μέσης εκπαίδευσης που επιθυμεί, βρισκόμαστε σε μία συγκυρία όπου η πρόσβαση ειδικά σε τέτοιες εκπαιδευτικές διαδικασίες, όπως αυτές των μουσικών καλλιτεχνικών σχολείων, προσφέρει πολλαπλά θετική κοινωνική και ψυχοπαιδαγωγική βοήθεια στα παιδιά. 

Αυτό το διαπιστώνουμε κάθε μέρα, χρόνια τώρα, που τα παιδιά μας φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. 

Μάλιστα, την στιγμή που μιλάμε για αλλοτρίωση, για εξάρτηση και προβλήματα με την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου, την έξαρση της παιδικής/ εφηβικής βίας και εγκληματικότητας, η διέξοδος των παιδιών σε καλλιτεχνικές, αθλητικές ή άλλου τέτοιου χαρακτήρα δραστηριότητες, είναι και η επιστημονικά ενδεδειγμένη μέθοδος για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα. 

Καθήκον της Πολιτείας και των φορέων της είναι να παρέχουν στην νεολαία όλα αυτά που χρειάζεται και που διεκδικεί για να γίνει μια καλύτερη γενιά από εμάς. 

Με λύπη μας ενημερωθήμακε από το Σχολείο ότι η πρόθεση να συγκροτηθούν τρία (3) τμήματα στην Α’ Γυμνασίου και να εγγραφούν στο σχολείο μας το μεγαλύτερο δυνατό πλήθος μαθητών/μαθητριών, αντιμετωπίστηκε αρνητικά από την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδας. 

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους αυτής της άρνησης. Εάν αυτές έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές δηλώνουμε ότι αυτά τα επιχειρήματα είναι προσχηματικά. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τέτοιου τύπου προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν έστω και με προσωρινού τύπου μέτρα, τα οποία μάλιστα με έγγραφα και οχλήσεις στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης τα έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές. 

Ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες εκπαίδευσης την συγκρότηση τριών (3) τμημάτων της Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας για το έτος 2024/2025 και την ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των μαθητών/μαθητριών να φοιτήσουν στο σχολείο μας. Καλούμε όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας, τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν στις αρμόδιες Δ/νσεις της Β/θμιας εκπαίδευσης με σκοπό να δεχτούν την συγκρότηση τριών (3) τμημάτων στην Α Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2024/2025″.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis