home design 800x400
home design 1170Χ320

Σάλος με το δημοτικό καταφύγιο Τρίπολης – Έρευνα από τον Εισαγγελέα

Τι κατέγραψε η οργάνωση «Save a Greek Stray» – Η απάντηση του δημάρχου Τρίπολης Κωνσταντίνου Τζιούμη.
Δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης σκυλί

Σοβαρές αντιδράσεις και έρευνα από τις αρχές έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση, ιδρύτριας της οργάνωσης «Save a Greek Stray» (SGS), σχετικά με την κατάσταση των ζώων στο δημοτικό καταφύγιο ζώων συντροφιάς της Τρίπολης.

Η ανάρτηση, η οποία δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνουν ισχνά και αποστεωμένα ζώα από την αυτοψία της οργάνωσης στις 18 Μαΐου.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η δημοσίευση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Τρίπολης, Αριστείδη Μάνου, μετά από εντολή της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα. Η έρευνα επικεντρώνεται στις καταγγελίες για την κακή κατάσταση των ζώων στο καταφύγιο.

«Καταμετρήσαμε 160 ζώα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω από 20 υποσιτισμένα κουτάβια», αναφέρει η ανάρτηση της κ. Κούρκουλου. «Γνωρίζουμε καλά πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταΐζαμε εμείς», προσθέτει.

Τζιούμης: «Ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε καταφύγιο»

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, αντιδρώντας στις κατηγορίες, δήλωσε ότι το καταφύγιο είναι «ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε καταφύγιο», επισημαίνοντας ότι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 22 Απριλίου, τα ζώα βρίσκονταν σε καλή γενική κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη, στο καταφύγιο υπάρχει μόνιμη κτηνίατρος που εργάζεται 10 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, ενώ παρέχεται πλήρης περίθαλψη στα φιλοξενούμενα ζώα.

Για τις φωτογραφίες που δείχνουν ζώα σε κακή κατάσταση, η δημοτική αρχή απάντησε ότι πρόκειται για μικρό αριθμό ζώων που είχαν έλθει πρόσφατα στο καταφύγιο πριν προλάβουν να ανακάμψουν.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis