home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαρίας

Στις 19 Μαΐου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είχε τη χαρά να πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.
sde mesologgi 3

Στις 19 Μαΐου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είχε τη χαρά να πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

Όπως αναφέρει η Διευθύντρια Έφη Ντασκαγιάννη, “οι ξεναγήσεις μας από τον εξαιρετικό ξεναγό κ. Γιώργο Αποστολάκο στον Κήπο των ηρώων και στη Δημοτική Πινακοθήκη του Μεσολογγίου ήταν  συναρπαστικές και όλοι τις παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσήλωση και  συγκίνηση.

sde mesologgi
ΦΩΤΟ: ΣΔΕ

Στον Κήπο των Ηρώων είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη  θαυμαστή ιστορία της πόλης και να ακούσουμε για την ηρωική έξοδο των  Μεσολογγιτών, στον τόπο ακριβώς όπου οι μαχητές της φρουράς της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, αγωνιζόμενοι για την ανεξαρτησία, έχασαν τη ζωή τους και ενταφιάστηκαν μαζί με αρκετούς φιλέλληνες που πολέμησαν στο πλευρό τους.

sde mesologgi 1
ΦΩΤΟ: ΣΔΕ

Σταθήκαμε με σεβασμό μπροστά στον Τύμβο με τα οστά των  αγωνιστών και θαυμάσαμε τα εξαιρετικής τέχνης γλυπτά, ανάμεσα στα  οποία δεσπόζουν το περίφημο ταφικό μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, ο  ανδριάντας του Λόρδου Βύρωνα και τόσα άλλα.

Στη συνέχεια, κατά την ξενάγησή μας στην Εθνική Πινακοθήκη θαυμάσαμε μια πλούσια συλλογή από πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που είναι εμπνευσμένοι από τον αγώνα του Μεσολογγίου, προσωπογραφίες φιλελλήνων και Ελλήνων οπλαρχηγών, γκραβούρες, όπλα του 1826, νομίσματα και μετάλλια, γύψινες προτομές από τους πέντε Μεσολογγίτες Πρωθυπουργούς,  αντικείμενα και χειρόγραφα του Λόρδου Βύρωνα, κ.α.

sde mesologgi 2
ΦΩΤΟ: ΣΔΕ

Το απόγευμα πήραμε τον ιδιαίτερα γραφικό δρόμο προς την Τουρλίδα,  κυριολεκτικά μέσα στη λιμνοθάλασσα, και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις πελάδες, τα ξύλινα πλωτά σπιτάκια των ψαράδων, τις γαϊτες, τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες και τις αλυκές. Μιλήσαμε για τον ρόλο που παίζει η λιμνοθάλασσα στη ζωή της περιοχής, για την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα του τόπου και για τη λειτουργία των αλυκών και τη χρησιμότητά τους στην τοπική οικονομία.

Στο Μουσείο του Άλατος, ενημερωθήκαμε από ξεναγό του Μουσείου για τα διαφορετικά είδη άλατος, τις χώρες προέλευσής τους, τη διαφορετική τους σύσταση και υφή, τους χρωματισμούς τους και τη χρήση τους στην καθημερινότητά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες το Μουσείο του Άλατος βραβεύτηκε από το European Museum Forum ως το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς», σε μια τελετή που έγινε στην Πορτογαλία.

Τέλος, η απογευματινή μας επίσκεψη στο μαγευτικό Αιτωλικό μας χάρισε στιγμές μοναδικής ομορφιάς και γαλήνης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνοδούς-εκπαιδευτές και τους 
εκπαιδευόμενους μας που συνέβαλαν σε μέγιστο βαθμό για την επιτυχία αυτής της ημερήσιας εκδρομής!”.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis