home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Ενημερώθηκαν για τη σχολική βία και τον διαδικτυακό εκφοβισμό

Επιμορφωτική εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους
6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Τα ζητήματα του σχολικού εκφοβισμού, της σχολικής βίας, του διαδικτυακού εκφοβισμού απασχόλησαν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους σε επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Σχολική Βία και Διαδικτυακός Εκφοβισμός».

Όπως αναφέρεται από πλευράς σχολείου:

«Για εμάς, το σχολείο δεν είναι απλά ένα κτήριο, είναι το περιεχόμενο της μόρφωσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας, είναι όμως και το περιεχόμενο των κοινωνικών σχέσεων που διαμορφώνουν».

Κατά τη γνώμη μας τα αίτια των παραπάνω φαινομένων πρέπει να αναζητηθούν μέσα στην κοινωνία. Μέσα στο ίδιο το κοινωνικό σύστημα και το σχολικό περιβάλλον που, από την ίδια τη φύση του, καλλιεργεί τον ανταγωνισμό.

Καλλιεργεί την αντίληψη «ο θάνατός σου η ζωή μου». Πόσες φορές δεν ακούει ο μαθητής ότι πρέπει «να κοιτάς την πάρτη σου», να βρεις έναν τρόπο να βολευτείς ο ίδιος και να μη νοιάζεσαι για το τι κάνουν οι άλλοι.

Και όλα αυτά προφανώς πολλές φορές αναπαράγονται και από το εκπαιδευτικό σύστημα με τη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο, βάζοντας τους μαθητές να κυνηγούν τις επιδόσεις και τους βαθμούς, τα «προσόντα» και όχι την ολοκληρωμένη μόρφωση.

Επίσης, στην εποχή της τεχνολογίας πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επικοινωνία, την κοινωνικοποίηση και τον ρόλο που παίζουν στην καθημερινότητα παιδιών και εφήβων συγκεκριμένες εφαρμογές νέων τεχνολογιών.

Tι ρόλο παίζουν οι διαδικτυακές εφαρμογές που είναι μόδα στα σχολεία; Πόσο αθώο είναι το ποιος κατέχει αυτές τις πλατφόρμες και πώς μπορεί να διαμορφώνει τάσεις συμπεριφοράς σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες;

Για όλα αυτά και ακόμα πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα μίλησαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση – επιμόρφωση στο σχολείο μας οι εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι:

Εισηγητές:

  • Μπαβέλας Τάσος, Υπαστυνόμος Β’ του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.
  • Μποζιονέλου Ευαγγελία, Ψυχολόγος της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης του σχολείου.
  • Μπουλούκου Βασιλική, Κοινωνική λειτουργός της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης του σχολείου».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis