home design 800x400
home design 1170Χ320

Το «Μικρό Ελληνικό» της Αργολίδας

Αναθεωρημένο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει οικονομικό κλείσιμο κρίσιμων υποδομών και νέα σχέδια ανάπτυξης σε Καραθώνα, Ασπροβάλτα και Κρυοπηγή

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το «Μικρό Ελληνικό» της Αργολίδας

Η Αργολίδα αναμένεται να υποδεχτεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό έργο, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την αξιοποίηση της Καραθώνας, χαρακτηρίζοντάς την ως το «Μικρό Ελληνικό». Το αναθεωρημένο σχέδιο αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει την έναρξη της αξιοποίησης του ακινήτου που βρίσκεται έξω από το Ναύπλιο στο τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με το νέο Asset Development Plan (ADP), το οποίο εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη Παρασκευή, οι προγραμματισμένες ενέργειες για την Καραθώνα περιλαμβάνουν τη μετατροπή της περιοχής σε έναν κόμβο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τα υπόλοιπα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ

Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ δεν σταματά στην Αργολίδα. Προβλέπει επίσης το οικονομικό κλείσιμο της Αττικής Οδού στο τέταρτο τρίμηνο του 2024 και της Εγνατίας Οδού στο δεύτερο τρίμηνο του 2024. Επιπλέον, οι λιμένες της Πάτρας, της Ραφήνας και της Ελευσίνας πρόκειται να δουν νέες φάσεις αξιοποίησης, ενώ η Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου (ΥΑΦΑ) νοτίως της Καβάλας απεντάχθηκε από τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία.

Στο πλαίσιο των νέων επενδύσεων, τα ακίνητα της Μίκρας (Θεσσαλονίκη), της Ασπροβάλτας (Θεσσαλονίκη) και της Κρυοπηγής (Χαλκιδική) προστίθενται επίσης στη γραμμή αξιοποίησης.

Το ακίνητο της Μίκρας αφορά μια γηπεδική έκταση 526 στρεμμάτων, γειτονική με το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης και με πρόσοψη στον Θερμαϊκό Κόλπο. Η Κρυοπηγή διαθέτει παραθαλάσσιο ακίνητο εκτός σχεδίου, έκτασης 112 στρεμμάτων, με υπάρχουσες υποδομές κάμπινγκ. Τέλος, το ακίνητο της Ασπροβάλτας, έκτασης 296 στρεμμάτων, βρίσκεται εντός του οικισμού και λειτουργεί ως κάμπινγκ του ΕΟΤ τους θερινούς μήνες.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis