home design 800x400
home design 1170Χ320

Ιατρική ημερίδα στο Ναύπλιο: Παθήσεις πεπτικού και κλινικά διλλήματα ουροποιητικού συστήματος

Μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες με εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων
Ιατρική ημερίδα στο Ναύπλιο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, ιατρική ημερίδα, η οποία οργανώθηκε από το Νοσοκομείο Metropolitan General και τον εκπαιδευτικό οργανισμό Heal Academy Αγαπητέ μαζί με το δήμο Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος.

Ιατρική ημερίδα στο Ναύπλιο
Ιατρική ημερίδα στο Ναύπλιο
Ιατρική ημερίδα στο Ναύπλιο
Ιατρική ημερίδα στο Ναύπλιο

Η θεματολογία της ημερίδας αφορούσε δύσκολα κλινικά προβλήματα και είχε τίτλο: «Λειτουργικές παθήσεις πεπτικού και κλινικά διλλήματα ουροποιητικού συστήματος»

Hmerida Boyleftiko

Μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες με εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος.

Ο κ. Ιωάννης Βίρλος, Διευθυντής Χειρουργικής και εξειδικευμένος χειρουργός παχέος εντέρου, ορθού και πρωκτού ανέπτυξε τη σύγχρονη αντιμετώπιση της ακράτειας κοπράνων με επίκεντρο ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, όπως η νευροδιέγερση του 3ου ιερού νεύρου, η οποία μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελεσματική λύση σε μεγάλο αριθμό ασθενών με αυτή τη πάθηση, η οποία συχνά οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό.  

Ο κ. Θεοδόσιος Πάρχας, Διευθυντής Γαστρεντερολογίας, ανέπτυξε διαγνωστικούς αλγόριθμους στην σύγχρονη αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος, όπως το ευερέθιστο έντερο και η χρόνια δυσκοιλιότητα.

Ο κ. Βασίλειος Κουφομιχαήλ, Διευθυντής Γυναικολογίας, με εξειδίκευση στην ουρογυναικολογία, ανέπτυξε τη σύγχρονη αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο ανόρθωσης της ουρήθρας, ως επέμβαση της μιας ημέρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος, ως τελευταίος ομιλητής, ανέπτυξε με σαφήνεια τη σύγχρονη αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων με δεδομένη την παρουσία ανθεκτικότητας σε διάφορα αντιβιοτικά, αναπτύσσοντας κλινικά σενάρια σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες καθώς και σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ιατρική ημερίδα στο Ναύπλιο

Την ημερίδα προλόγισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος, κ. Κώστας Κατσαρός ενώ την παρακολούθησαν μέλη του συλλόγου, νοσηλευτές και κοινό. 

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis