home design 800x400
home design 1170Χ320

Αλλάζει η Κόρινθος: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Χρηματοδότηση 1.3 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα

Ο Δήμος Κορινθίων πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του σε ποσοστό 100%  με το ποσό  του 1.292.424,00 €, για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κορινθίων» στα πλαίσια της Πρόσκλησης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του Προγράμματος Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου αφορά:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1:

«Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κορινθίων» 

1. Έξυπνες στάσεις ΜΜΜ

2. Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ

3. Συστήματα ενημέρωσεις για κυκλοφοριά κτλ.

4. Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων

5. Έξυπνος οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών

6. Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων

7. Σύστημα διαχείρισης αστικού πράσινου και κοινόχρηστων χώρων

8.Υλοποίηση δημόσιων δεικτών μέτρησης απόδοσης σύμφωνα με ISO 37122, προσαρμοσμένο στις Ελληνικές συνθήκες

9.Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security,κτλ) και παροχή συστήματος τηλέ- εργασίας

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Ευάγγελος Παπαϊωάννου ανέφερε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κα Έυη Παντελέων Αναπλ. Προΐσταμένη και τα λοιπά στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Κορινθίων, το στέλεχος του Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου κα Αλεξάνδρα Αρτοποιάδου, τον π. ΓΓ του Δήμου Κορινθίων κο Νεκτάριο Σπηλιόπουλο και τον εξωτερικό σύμβουλο ME.C.I Μεσογειακό Κέντρο Καινοτομίας  για την άψογη συνεργασία τους σε όλα τα στάδια της εξαιρετικά επίπονης προσπάθειας, από την ωρίμανση, την συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων, την υποβολή, τη συνεχή υποστήριξη στη διαδικασία αξιολόγησης του χρηματοδοτικού αιτήματος και εν τέλει την επιτυχή ένταξη και χρηματοδότηση.

 Ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει με όραμα, σχέδιο, συνέπεια, πολλή δουλειά και λίγα λόγια, να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από κάθε ενεργό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για την παραγωγή έργων και υπηρεσιών που θα κάνουν την καθημερινότητα του δημότη καλύτερη και θα βελτιώνουν ημέρα με την ημέρα την ποιότητα ζωής του».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis