home design 800x400
home design 1170Χ320

Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Πιο ακριβό κατά 16,3% έως 19,3% σε σχέση με πέρσι θα κοστίσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Πιο ακριβό κατά 16,3% έως 19,3% σε σχέση με πέρσι θα κοστίσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του anagnostis, όπου επισκεφθήκαμε τοπικά κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ του Ναυπλίου, το παραδοσιακό γεύμα του πασχαλινού τραπεζιού, το αρνί, φτάνει ως και τα 16 ευρώ το κιλό, ενώ τα πασχαλινά τσουρέκια κυμαίνονται απο 4,07 ευρώ ως και 6 ευρώ περίπου.

Όσον αφορά τα αυγά, τα νοικοκυριά θα χρειαστούν αρκετά βαμμένα κόκκινα αυγά για το έθιμο του “τσουγκρίσματος”. Η 6αδα με τα αυγά στο σούπερ μάρκετ κοστίζει από 1,25 ως 4,42 ευρώ, ενώ τα έτοιμα βαμμένα ξεπερνάνε τα 5 ευρώ.

Από το πασχαλινό τραπέζι δεν μπορεί να λείπει και το σοκολατένιο αυγό, το αγαπημένο πασχαλινό γλυκό των παιδιών, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 12 ευρώ περίπου.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το τραπέζι του Πάσχα, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που θα προτιμήσουν να ψήσουν σουβλάκια και πανσέτες για χαμηλότερο κόστος.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis