home design 800x400
home design 1170Χ320

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 9 μονάδες η διαφορά στον πρώτο γύρο – Τι δήλωσε ο Κασσελάκης

Μονομαχία του Στέφανου Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν οι σημερινές εκλογές στις οποίες ψήφισαν 146.635 πολίτες
Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ

Μονομαχία του Στέφανου Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν οι σημερινές εκλογές στις οποίες ψήφισαν 146.635 πολίτες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 45,47% και η Έφη Αχτσιόγλου δεύτερη με ποσοστό 36,21%. Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του κ. Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των πέντε υποψηφίων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατετάγη τέταρτος με 8,4% και στην πέμπτη θέση με ποσοστό 1,28% βρέθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Αναλυτικότερα:

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε το 45,47% και 51.615 ψήφους
  • Η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε το 36,21% και 41.098 ψήφους
  • Ο Νίκος Παππάς έλαβε το 8,64% και 9.804 ψήφους
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έλαβε το 8,4% και 9.533 ψήφους
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας έλαβε το 1,28% και 1.457 ψήφους

Δρόσος: Η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας

Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Γιάννης Δρόσος είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αυτή ήταν μια συμμετοχή σε εκλογή για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή -έτσι τη διαβάζουμε- είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». Ο κ. Δρόσος τόνισε επιπλέον ότι «η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας όπου το γενικευμένο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας δομής και φροντίδας και υπηρεσίας έχει γίνει πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό πολλών αν όχι όλων των Ελλήνων».

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλες και όλους που στελέχωσαν τα 537 εκλογικά τμήματα, τους τεχνικούς συνεργάτες, «στελέχη που όργωσαν τη χώρα, χωρίς την αυταπάρνηση των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα».

Νέα μέλη δεν μπορούν να εγγραφούν την επόμενη Κυριακή.

Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά από την επικράτησή του στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, οι οποίες έγιναν την Κυριακή (17.9.2023), παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας τη λύπη του για το τραγικό τροχαίο στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής διάσωσης.

«Τα συλλυπητήριά μου για τους ανθρώπους που χάσαμε στη Λιβύη. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που αγνοούνται».

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές σε αυτή τη διαδικασία, όχι μόνο όσους δούλεψαν για τη δική μας καμπάνια, αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις επιτροπές.

Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ήταν ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα.

Όπου πήγα την πρώτη εβδομάδα, ο κόσμος μου έλεγε “να αντέξεις”, λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από συστήματα.

Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα, μου έλεγαν “είσαι η ελπίδα μας”. Τους λέω “είμαστε η ελπίδα”. Για να γίνει η ελπίδα πράξη, πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ, πάμε για τη νίκη».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis