home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο καύσωνας Κλέων φέρνει 43αρια στο Ναύπλιο

Ισχυρότερος και με διάρκεια θα είναι ο καύσωνας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Ποιες μέρες η θερμοκρασία στην Αργολική πρωτεύουσα θα χτυπήσει «κόκκινο»

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ο καύσωνας Κλέων φέρνει 43αρια στο Ναύπλιο
Ναύπλιο πανοραμική

Ισχυρότερος του αναμενόμενου φαίνεται πως θα είναι ο καύσωνας Cleon, καθώς τα προγνωστικά φανερώνουν θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45°C σε κάποιες περιοχές. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Γιάννη Καλλιάνου, το κύμα καύσωνα δεν αποκλείεται να διαρκέσει ακόμα και 9 ημέρες. Στο Ναύπλιο η θερμοκρασία το Σάββατο μπορεί να φθάσει και τους 43 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, ο καύσωνας θα κορυφωθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και ίσως και την Κυριακή.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook: «Το τριήμερο, από την Παρασκευή 14/7 έως και την Κυριακή 16/7 φαίνεται ότι ο καύσωνας θα κορυφωθεί εφόσον η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Βόρειο Έβρο, στη Στερεά Ελλάδα αλλά και στην Ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά, θα σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C ή και ακόμα πολύ τοπικά 45°C».

Μάλιστα, σημειώνει πως η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και το βράδυ: «Στις μεγαλουπόλεις δεν θα καταφέρνει η θερμοκρασία, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, να πέφτει κάτω από τους 29-30°C με αποτέλεσμα το αίσθημα της δυσφορίας να είναι αρκετά έντονο μιας και η σχετική υγρασία εκείνες τις ώρες είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη».

Τέλος, ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως «υπάρχει σχετικά αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας αυτός που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου να είναι παρατεταμένος με συνολική διάρκεια που ίσως να ξεπεράσει ακόμη και τις 8 – 9 ημέρες. Αυτό όμως είναι προς μελέτη και θα φανεί στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος σε νεότερη ανάρτησή του:

«Από αύριο εισερχόμαστε σε μια μακρά περίοδο πολύ υψηλών θερμοκρασιών, μιας και τα νεότερα στοιχεία επιμένουν ότι, μπορεί από τη Δευτέρα και έπειτα να υποχωρεί ελαφρώς ο υδράργυρος, όμως πιθανότατα και η επόμενη εβδομάδα θα είναι θερμή».

Ο Γ. Καλλιάνος παρουσιάζει τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε ότι αφορά στις ελάχιστές και τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ναύπλιο Καλλιάνος
Πάτρα Καλλιάνος
Λάρισα Καλλιάνος
Ηράκλειο καλλιάνος
Θεσσαλονίκη Καλλιάνος
Αθήνα Καλλιάνος

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis