home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Τολό προμοτάρει την τοπική του κουλτούρα και γαστρονομία

Στην έναρξη του 2ου Tolo Fest και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας
Νίκας Τολό tolo fest (6)

Πρεμιέρα χθες Παρασκευή 9 Ιουνίου για το 2ο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Τολό. Πρόκειται για μια βόλτα στα μυστικά της γαστρονομικής κουλτούρας της περιοχής μέσα από την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων της Αργολικής γης καθώς και της δοκιμής των γεύσεων της.

Παράλληλα, το φεστιβάλ που συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου, προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία για μια γνωριμία, με τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Τέλος, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για διασκέδαση αφού στο χώρο θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και παρουσίαση παραδοσιακών και latin χορών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, το βράδυ σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου, στο λιμάνι του Τολού, την εναρκτήρια εκδήλωση του διήμερου 2ου Tolo Fest, συνδιοργανωτής του οποίου είναι η Περιφέρεια μαζί με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, το Τοπικό Συμβούλιο Τολού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Αλιέων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τολού.

Νίκας Τολό tolo fest (2)
Νίκας Τολό tolo fest (7)

Το διήμερο φεστιβάλ -το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση τοπικών προϊόντων, φορέων και επιχειρήσεων, ζωντανή μαγειρική από επαγγελματίες σεφ κ.α.- έχει ως στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής και τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς και την γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με τα τοπικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, φορέων και επιχειρήσεων, Live μαγειρική με τον Ιάκωβο Απέργη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο και συναυλία με τους Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, Αργύρη Λούλατζη και Παντελή Κυραμαργιό.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis