home design 800x400
home design 1170Χ320

Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Επιμένει ο Κούγιας ότι ο 30χρονος “τα έχει τετρακόσια”

Την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου, εκτός σοβαρού απρόοπτου, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, μετά τη σχετική απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, όπου θα πραγματοποιηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο δικηγόρος του 30χρονου καθ’ ομολογία δράστη, Γιάννης Βλάχος, τόνισε πως ο εντολέας του είναι ψυχασθενής. «Δεν έχουμε βρασμό ψυχής. Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι διαγνωσμένο το 2015 αυτό. Και υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις και θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν. Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα. Αυτό θα το πουν οι ειδικοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.

«Χθες απολογήθηκε, είχε προηγηθεί η νοσηλεία του επί ένα 12ωρο στο κέντρο υγείας Νάξου, όπου διεκομίσθη μετά από επεισόδιο πτώσης επιπέδου συνείδησης. Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει εν μέρει με τον ανακριτή, με συνταγογραφημένη ιατρική αγωγή, τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και δεν τα έπαιρνε. Μετά την απολογία του οδηγήθηκε πίσω στο αστυνομικό τμήμα Νάξου, διανυκτέρευσε εκεί, και στον Κορυδαλλό πιθανότατα θα οδηγηθεί σήμερα», είπε ο κ. Βλάχος.

«Αυτό που έχει πει σε εμένα είναι αυτό που έχει πει και στους αστυνομικούς. Έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για το θάνατο της 26χρονης κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του», συνέχισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, κ. Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος «τα έχει τετρακόσια» και πρόσθεσε: «Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis