O καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογράμμισε την Παρασκευή τη σημασία των εμβολιασμών έναντι της Covid 19, με φόντο τις εμφανίσεις μεταλλάξεων του κορωνοϊού.
«Ο ιός μπορεί να εξασθενήσει. Οι κλώνοι που επικρατούν συνήθως είναι πιο μεταδοτικοί και λιγότερο παθογόνοι. Το ρεαλιστικό σενάριο είναι να μείνει όπως η γρίπη», είπε ο κ. Βατόπουλος, σχολιάζοντας τον εντοπισμό ενός νέους μεταλλαγμένου στελέχους από την Κολομβία, χθες στην Πάτρα.
O καθηγητής Μικροβιολογίας, σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις των πολιτών από και προς τα νησιά, ο καθηγητής Βατόπουλος τόνισε ότι «όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος».
«Το θέμα είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος θα έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις, θα έχουμε μεταλλάξεις, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Δεν διαφωνώ με τα μέτρα, απλώς δε θα πρέπει να περνάνε ότι είναι κάτι το εκδικητικό, ότι δηλαδή αφού δεν εμβολιάζεσαι, θα σε τιμωρήσω», ανέφερε.
«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κάθε μέρα γίνονται 100.000 εμβολιασμοί, δηλαδή 500.000 εβδομαδιαίως. Στους 500.000 ανθρώπους στατιστικά κάτι θα συμβεί. Κάποιος θα πάθει έμφραγμα, κάποιος θα λιποθυμήσει. Γι’ αυτά δεν ευθύνεται ο εμβολιασμός. Οι υγειονομικές αρχές έχουν την ευθύνη να ξεδιαλύνουν αυτά τα περιστατικά, να απαντούν αμέσως ώστε να φαίνεται αν και πόσες πραγματικές παρενέργειες έχουμε».