Επιτακτική η ίδρυση μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στην Επίδαυρο

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας – Ανδριανός και Πουλάς ζητούν άμεσες λύσεις για την αντιπυρική θωράκιση της Αργολίδας.
Πυροσβεστικό όχημα

Εντείνονται οι πιέσεις για την μόνιμο πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Δήμο Επιδαύρου και την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου σε υπηρεσία, καθώς η αντιπυρική περίοδος πλησιάζει.

Δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, από τον βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Ανδριανό, και τον βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά, επαναφέρουν το ζήτημα στο προσκήνιο, ζητώντας άμεσες ενέργειες από την κυβέρνηση.

Η παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή

Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των δομών πυροπροστασίας στην περιοχή.

Στην ερώτησή του, ο κ. Ανδριανός αναφέρεται στην αυξανόμενη επικινδυνότητα λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της Επιδαύρου, της αυξημένης επισκεψιμότητας (πάνω από 800.000 επισκέπτες ετησίως) και της εγγύτητας του αρχαιολογικού χώρου με δασικές εκτάσεις. Επιπλέον, τονίζει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος, η απόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθυστερεί έως και 40 λεπτά λόγω των ελλείψεων.

Παράλληλα, ζητά την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου σε πλήρη υπηρεσία, δεδομένου ότι καλύπτει και τις περιοχές της Ερμιονίδας, της Τροιζηνίας, καθώς και τα νησιά Ύδρα, Σπέτσες και Πόρο.

Η αναφορά Πουλά για τις ελλείψεις στην πυροπροστασία

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ανδρέας Πουλάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφέροντας επιστολή του Δημάρχου Επιδαύρου, Αναστάσιου Χρόνη. Στην επιστολή του, ο δήμαρχος επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις σε πυροσβεστικό προσωπικό, τη μειωμένη κατανομή πόρων και τη γενικότερη αδυναμία της υπάρχουσας δομής να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής.

Ο Δήμος Επιδαύρου διαθέτει μεγάλες αγροτικές και δασικές εκτάσεις και φιλοξενεί σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, όπως το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Ωστόσο, όπως τονίζεται, η έλλειψη μόνιμης πυροσβεστικής παρουσίας αυξάνει τον κίνδυνο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Πίεση για άμεσες λύσεις

Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις καταδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη για άμεση ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Αργολίδα.

Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές:

  1. Θα προχωρήσει η ίδρυση μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Επιδαύρου;
  2. Υπάρχει σχέδιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου σε πλήρη υπηρεσία;

Με την αντιπυρική περίοδο να πλησιάζει, η ανάγκη για άμεσες αποφάσεις είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis